Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Πέφτει λίγο η θερμοκρασία στην Κύπρο

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ η σχετικά θερµή αέρια µάζα υποχωρεί από τη ∆ευτέρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναµένεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη ή οµίχλη, και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί δυνατό να παρατηρείται τοπική οµίχλη και χαµηλή νέφωση, που σύντοµα θα διαλυθούν. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά το απόγευµα, στα νότια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά κα τα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά αναµένεται να σχηµατιστεί τοπική αραιή οµίχλη ή οµίχλη, και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.
η ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί δυνατό να σχηµατίζεται τοπικά αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση τη ∆ευτέρα και όχι αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια.