Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο μεγάλος τελικός του CFA Research Challenge 2021

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο μεγάλος τελικός του CFA Research Challenge 2021, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, κερδίζοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο CFA Research Challenge 2021 συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, του UCLan Cyprus, του Neapolis University Pafos και του Cyprus International Institute of Management (CIIM), οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επενδυτική τους πρόταση, σχετικά με τη μετοχή της εισηγμένης στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρείας, FOURLIS HOLDINGS S.A.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του CIIM (The Cyprus International Institute of Management), η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό διαγωνισμό CFA Research Challenge, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στον τελικό διεθνή διαγωνισμό.

Όπως δήλωσε η Προέδρος της Επιτροπής Research Challenge and University Affairs του CFA Society Cyprus, Ελένη Κωνσταντίνου, ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα του Κυπριακού Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) και έχει ως στόχο την προαγωγή της ακαδημαϊκής μάθησης, αλλά και τη σύνδεση της γνώσης με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

Μάλιστα τόνισε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο εγχείρημα, όπου φοιτητές κυπριακών πανεπιστημίων έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες για σύνταξη και παρουσίαση επενδυτικών εκθέσεων ενώπιον ακροατηρίου.

                                                                                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: