Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

25 χρόνια πίσω από τα σίδερα για την ηθελημένη ανθρωποκτονία της αδελφής του

Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ηλίας Χάρπα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την ηθελημένη ανθρωποκτονία της αδελφής του Μαριας, στις 5 Μαΐου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε κατηγορηθεί πως προκάλεσε το θάνατο της αδελφής του, η οποία πλήγηκε από στρατιωτικό τυφέκιο το οποίο είχε στην κατοχή του ενώ οι δύο βρίσκονταν στο πατρικό τους στο χωριό Κλαυδιά, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς καθώς και ότι εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο του θύματος καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης με μαχαίρι.

Το Κακουργιοδικείο στις 30 Ιουνίου, έκρινε «ένοχο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο σε δύο κατηγορίες που αφορούν ηθελημένη ανθρωποκτονία της αδελφής του και κλοπή οκτώ σφαιρών, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και όρισε την Πέμπτη 8 Ιουλίου ως ημερομηνία για αγόρευση του δικηγόρου του για μετριασμό ποινής


https://politis.com.cy/politis-news/kypros/adelfoktonia-sta-klaydia-se-25-chronia-fylakisis-katadikastike-o-ilias-charpa/?fbclid=IwAR0SBor5cxM_SQIDuY1u3xTYJGQ9ZQ1iINnzCH_Qm2jl4XTUo5YMi2011VU


Ποινή φυλάκισης 25 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας στον 24χρονο για τη δολοφονία της 21χρονης αδελφής του στα Κλαυδιά, που σημειώθηκε τον Μάϊο του 2020.

 

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες ηθελημένης ανθρωποκτονίας και κλοπής σφαιρών κινεζικής κατασκευής και προέλευσης ιδιοκτησίας της Εθνικής Φρουράς.

 

Σύμφωνα με τα γεγονότα, o 24χρονος πυροβόλησε με στρατιωτικό τυφέκιο την 21χρονη αδελφή του, ενώ βρίσκονται στο πατρικό τους στα Κλαυδιά. Παράλληλα εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο του θύματος, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης με μαχαίρι.

 

Ο 24χρονος νεαρός αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της κλοπής σφαιρών της Εθνικής Φρουράς, ωστόσο παραδέχθηκε την κατηγορία για δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της αδελφής του, κάτι για το οποίο επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ομολογώντας ότι έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της 21χρονης.


https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1247608/poini-fylakisis-25-eton-ston-adelfoktono-ton-klavdion


Δεν υπάρχουν σχόλια: