Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Σοκ. Δεκαεξάχρονος μαθητής σκότωσε δεκατριάχρονο με τσεκούρι

Ένας 16χρονος μαθητής κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 13χρονου σε σχολείο της Σιγκαπούρης, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει τη χώρα, η οποία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο.

Η αστυνομία, που κλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο λύκειο River Valley, βρήκε το πτώμα του 13χρονου αγοριού το οποίο έφερε πολλαπλά τραύματα. Ένα τσεκούρι βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν ένας 16χρονος, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα δύο αγόρια δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το BBC, στο διάσημο σχολείο επικράτησε πανικός με μαθητές και καθηγητές να κλειδώνονται στις τάξεις τους. Κάποιοι υποστήριξαν ότι είδαν ένα άτομο να κρατάει τσεκούρι.


Ο 16χρονος θύτης βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου την Τρίτη και κατηγορείται για φόνο. Στη Σιγκαπούρη ο φόνος τιμωρείται ακόμη και με θανατική ποινή. Δεδομένου όμως ότι ο κατηγορούμενος είναι ανήλικος, θεωρείται πιο πιθανό να του επιβληθούν ισόβια.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, ο 16χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα και υπήρξε τρόφιμος σε κέντρο ψυχικής υγείας, μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας το 2019.

Ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει το τσεκούρι online.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια του σχολείου και την ψυχική υγεία των μαθητών. Ορισμένοι έθεσαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το πώς ο ανήλικος κατηγορούμενος μπόρεσε να αγοράσει το τσεκούρι.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, τόσο το θύμα όσο και ο θύτης δεν μπορούν να κατονομαστούν, αφού είναι ανήλικοι.

Η ακραία βία στα σχολεία είναι εξαιρετικά σπάνια στη Σιγκαπούρη, η οποία έχει ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας ενώ θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο.

Πηγή: in.gr 

https://www.reporter.com.cy/international/article/837848/makeleio-sti-siggapoyri-dekaexachronos-skotose-dekatriachrono-me-tsekoyri

Δεν υπάρχουν σχόλια: