Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Η επόμενη μέρα της επίθεσης στο συγκρότημα ΔΙΑΣ

 

Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα και αναζητεί ακόμα δέκα, για την χθεσινοβραδινή επίθεση εναντίον του κτηρίου του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα στην Λευκωσία.

Η επίθεση έγινε μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Μεγάλη ομάδα διαδηλωτών μετά την εκδήλωση πήγε έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ.

Προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτηρίου και κάηκε ένα αυτοκίνητο. Τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 5 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η αστυνομία έχει συστήσει ενισχυμένη ανακριτική ομάδα και εξετάζει βίντεο και φωτογραφίες για να εντοπίσει τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό.

Την επίθεση καταδίκασε με έντονο ύφος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έγραψε ότι η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. «Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών» προσθέτει.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου επίσης στο Twitter έγραψε πως καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και σημειώνει ότι «την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε με κάθε κόστος».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής αναφέρει σε ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας, για να προσθέσει ότι «η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Γιώργος Φράγκος σε δική του ανάρτηση αναφέρει πως «οι πρωτοφανείς βιαιότητες κατά του Συγκροτήματος Δίας είναι αποτρόπαιες, κατάπτυστες και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία! Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και όλο το προσωπικό έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΣΚ». Αναφέρει πως τη Δευτέρα η ΕΣΚ θα τοποθετηθεί επίσημα, ενημερώνοντας και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.


https://www.protothema.gr/greece/article/1144413/kupros-kraniou-topos-o-tileoptikos-stathmos-meta-tin-epithesi-ton-adiemvoliaston/

Δεν υπάρχουν σχόλια: