Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Στον επιχειρηματία Λεόντιο Πογιατζή ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα

 Στον Λεόντιο Πογιατζή από την Λεμεσό, τέως κάτοικο Νατάς, ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε στο πίσω κάθισμα οχήματος που καίγονταν σε περιοχή της Αναρίτας κοντά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων το πρωί της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με την ταυτοποίηση με DNA και με βάσει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Λόγω της κατάστασης της σορού, η ταυτοποίηση του νεκρού χρειάστηκε να γίνει με την επιστημονική σύγκριση γενετικού υλικού (DNA) που λήφθηκε από οικείους του. Είχε προηγηθεί από τις εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Πάφου, η συλλογή στοιχείων ως προς την πιθανή ταυτότητα του νεκρού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Λεόντιος Πογιατζής ήταν επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στη Λεμεσό και διέμενε στην Νατά της επαρχίας Πάφου.
Εξάλλου σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του 60χρονου προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο και ως εκ τούτου η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης. Η νεκροψία επί της σορού του 60χρονου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τους ιατροδικαστές Δρ Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου για την Δημοκρατία, στην παρουσία του Μάριου Ματσάκη για την οικογένεια.
Όπως κατέδειξε η νεκροτομή, ο θάνατος του Λεόντιου Πογιατζή προήλθε από τρία τραύματα στην κοιλιακή χώρα, προκληθέντα από πυροβόλο όπλο. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.
Σημειώνεται πως οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται εντατικά, με τη λήψη καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθεί και μαρτυρικό υλικό. Σήμερα η Αστυνομία προχωρεί σε επανεξέταση της σκηνής.
Ο 60χρονος φέρεται να αναχώρησε από τη Νατά νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ακολουθώντας το δρόμο Νατάς - Αναρίτας για να καταλήξει στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα του είχε τεθεί κακόβουλα. Το θύμα δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα από τους δράστες πριν τον πετάξουν στα πίσω καθίσματα του οχήματος του, το οποίο τελικά παρέδωσαν στις φλόγες.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για να διαπιστωθούν τα ακριβή κίνητρα που οδήγησαν στην διάπραξη της υπό διερεύνησης υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης με θύμα 60χρονο, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Τσαπής ανέφερε πως η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις εξετάσεις της και διερευνά υπόθεση φόνου.
Η σορός που εντοπίστηκε απανθρακωμένη μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε από φωτιά στην περιοχή της κοινότητας Αναρίτας «ταυτοποιήθηκε με 60χρονο» είπε. Πρόσθεσε πως διενεργήθηκε η νεκροτομή, κατά την οποία εντοπίστηκαν τραύματα στη σορό.
Οι έρευνες, είπε ο κ. Τσαπής, συνεχίστηκαν και σήμερα στην περιοχή όπου διεπράχθη το έγκλημα με την συμμετοχή μελών του Αρχηγείου Αστυνομίας και πτητικού μέσου.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνέχισε, εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να είναι καθοριστικό.
Παράλληλα, συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών «για να διαπιστωθούν τα ακριβή κίνητρα που οδήγησαν στην διάπραξη της υπό διερεύνησης υπόθεσης» κατέληξε.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον Λεόντιο Πογιατζή από την Λεμεσό, τέως κάτοικο Νατάς. Όπως κατέδειξε η νεκροτομή, ο θάνατος του 60xρονου επιχειρηματία προήλθε από τρία τραύματα στην κοιλιακή χώρα, προκληθέντα από πυροβόλο όπλο.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: