Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

«Η Σκόπελος με τα μάτια του Παπαδιαμάντη»

 

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Ορφέας», στη Σκόπελο φιλολογική βραδιά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου «Η Σκόπελος με τα μάτια του Παπαδιαμάντη» του Σκιαθίτη συγγραφέα κ. Γιώργου Σανιδά.


Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Σκοπέλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου κ. Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές και όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στον συγγραφέα και το έργο του.

 

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Λιούπης και ο Δήμαρχος  Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης.

 

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π.  Κωνσταντίνος Καλλιανός και ο  συγγραφέας κ. Γιώργος  Σανιδάς. Ο πρώτος  αναφέρθηκε στη σχέση του Παπαδιαμάντη με τη Σκόπελο, όπως αυτή  προσδιορίζεται μέσα από το μαθητικό πέρασμα του από το Ελληνικό Σχολείο Σκοπέλου καθώς και τα μετέπειτα χρόνια της ζωής του στις συναντήσεις που είχε με συντοπίτες από τη Σκόπελο. Ο συγγραφέας κ. Γιώργος Σανιδάς εστίασε στην μαγεία του Παπαδιαμάντη, διαβάζοντας και αναλύοντας το διήγημα «Το μυρολόγι της φώκιας», μιας φώκιας που τριγυρνά ανάμεσα στα 3 νησιά των Σποράδων.Οι δυο ομιλητές καθήλωσαν το κοινό, δίνοντας μια μοναδική προσέγγιση στη σχέση του Παπαδιαμάντη με την Σκόπελο.

 

Η εκδήλωση διανθίστηκε με έργα ζωγραφικής της λαϊκής ζωγράφου κ. Βιολέττας Σοφικίτου που έχουν ως κεντρικό θέμα τον Παπαδιαμάντη.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων κ. Σάκης Ζλατούδης,ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου κ. Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρος του ΔΛΤΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Σάββα και Ιωάννα Ευσταθίου καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Ο Δήμος Σκοπέλου ευχαριστεί θερμά τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Τζούμα από το skiathoslife για τις φωτογραφίες και την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης (https://www.youtube.com/watch?v=jYycZHEAKaI).

Δεν υπάρχουν σχόλια: