Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Έτοιμοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Έντονη δυσφορία εκφράζουν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, αφού από σήμερα, στο πλαίσιο του νέου διατάγματος αντιμετώπισης της πανδημίας,  έχουν την ευθύνη ελέγχου των πελατών στα κέντρα τους, κατά πόσο δηλαδή, διαθέτουν safe pass.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ – Νεόφυτος Θρασυβούλου, τόνισε ότι, εμείς σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνουμε τους αστυνομικούς.

Επισκέφτηκα και συνομίλησα με πολλούς ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης, είπε, και όλοι μου έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους.  Δεν φτάνει που έχουμε οδηγηθεί στην καταστροφή, πρόσθεσε, δεν φτάνει που δεν υπάρχει τουρισμός, δεν φτάνει που ο κύκλος εργασιών μας έχει μειωθεί δραματικά και τα έξοδα τρέχουν, έρχεται και το σχετικό διάταγμα να μας αποτελειώσει.

Οι ιδιοκτήτες κέντρων, σημείωσε, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από το πρωί, αφού αναγκάζονται ακόμη και να τσακώνονται με τους πελάτες τους, οι οποίοι τελικά αποχωρούν από τα μαγαζιά. Σχεδόν κανένας, ανέφερε, δεν δείχνει το safe pass του, απλά λεει πως το έχει.

Εμείς ως ΔΣ της Ομοσπονδία ΟΣΙΚΑ, είπε ο κ. Θρασυβούλου, μέσω τηλεδιάσκεψης έχουμε δει το θέμα και αποφασίσαμε πως αν η κατάσταση ξεφύγει με ενδεχόμενες καταγγελίες από την αστυνομία και γενικά, διαπιστώσουμε πως το νέο διάταγμα δεν είναι αποτελεσματικό, άλλωστε έτσι φαίνεται, είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας για όσο χρειαστεί.

Ζητάμε  άμεσα από το Υπουργείο Υγείας τροποποίηση του διατάγματος, ούτως ώστε,  να φύγει η ευθύνη ελέγχου του safe pass των πελατών μας από τους ιδιοκτήτες κέντρων, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου, καλώντας ταυτόχρονα τα μέλη της ΟΣΙΚΑ να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία (99422527) για τυχόν  προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να αναμένουν οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού θέματος, που έφερε το σχετικό διάταγμα.  


Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, όπως μας αναφέρθηκε από την ΟΣΙΚΑ, οι τουρίστες μπορούν να δείχουν το flight pass όταν πηγαίνουν σε χώρουν που μπορεί να τους ζητηθεί. 

Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ πληροφορείτε ότι, ήδη υπάρχει προβληματισμός στο Υπουργείο Υγείας και γενικά στην κυβέρνηση και πολύ σύντομα θα υπάρχει εξέλιξη, σχετικά με την ευθύνη ελέγχου του safe pass.

Δεν υπάρχουν σχόλια: