Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της στυγερής δολοφονίας στην Αναρίτα

 

Eντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της στυγερής δολοφονίας του 60χρονου επιχειρηματία Λεόντιου Πογιατζή το πρωί της 15ης Ιουλίου σε περιοχή κοντά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Αναρίτα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως μετά την ανεύρεση κάλυκα στην σκηνή εικάζεται ότι το θύμα δολοφονήθηκε στον ίδιο τόπο που έθεσαν οι δράστες φωτιά στο όχημα.
Ο κ. Ιωάννου είπε πως η ανακριτική ομάδα που ενισχύθηκε λόγω του μεγάλου ανακριτικού έργου, κατέχει αρκετά στοιχεία και πληροφορίες.
Τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της η ομάδα θα αξιολογηθούν συνέχισε, αναφέροντας πως κάποια εξ αυτών και εκείνα τα οποία πιστεύεται ότι μπορούν να οδηγήσουν στην σωστή διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών, θα αξιοποιηθούν κατάλληλα για την εξιχνίαση αυτού του στυγερού εγκλήματος.
Επεσήμανε πως αναμένονται επιστημονικές εξετάσεις επί των τεκμηρίων τα οποία πιστεύεται ότι θα δώσουν σημαντικά στοιχεία στην διερεύνηση της υπόθεσης, όπως επίσης αναμένονται, όπως είπε, και άλλες επιστημονικές εξετάσεις , που έχουν σχέση με τα τηλεφωνικά δεδομένα και άλλα στοιχεία που τυχόν προκύψουν από αυτά.
Επιπρόσθετα τόνισε, πως σημαντικές είναι οι πληροφορίες αλλά και οι καταθέσεις που θα ληφθούν από τον εργασιακό του χώρο του 60χρονου και στις δύο επαρχίες Λεμεσό και Πάφο αλλά και από άτομα του στενού του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όπως στενοί φίλοι και γνωστοί του θύματος οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν το έργο της ανακριτικής ομάδας.
Οι εξετάσεις είπε ο κ. Ιωάννου , γίνονται με αμείωτους ρυθμούς, και η Αστυνομία ελπίζει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που δημιουργούνται στην πορεία των εξετάσεων τα οποία είναι πάρα πολλά. Πρόσθεσε πως η Αστυνομία προχωρεί στην εξέταση και αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο από την περιοχή του εγκλήματος. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου , ο Λεόντιος Πογιατζής ήταν επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στη Λεμεσό και διέμενε στην Νατά της επαρχίας Πάφου.
Εξάλλου σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του 60χρονου προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο και ως εκ τούτου η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης. Η νεκροψία επί της σορού του 60χρονου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τους ιατροδικαστές Δρ Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου για την Δημοκρατία, στην παρουσία του Μάριου Ματσάκη για την οικογένεια.
Ο 60χρονος φέρεται να αναχώρησε από τη Νατά νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ακολουθώντας το δρόμο Νατάς - Αναρίτας για να καταλήξει στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα του είχε τεθεί κακόβουλα. Το θύμα δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα από τους δράστες πριν τον πετάξουν στα πίσω καθίσματα του οχήματος του, το οποίο τελικά παρέδωσαν στις φλόγες.
Η σκηνή του στυγερού εγκλήματος φρουρείται.κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: