Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Νέα μεγάλη απάτη

 

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί το κοινό να δίνει ιδιαίτερη προσοχή, για προστασία από μηνύματα SMS τα οποία παριστάνουν εταιρείες μεταφορών, αποστολής και λήψης δεμάτων (courier).

Τα μηνύματα SMS περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) ο οποίος παραπέμπει σε πλαστή ιστοσελίδα της εταιρείας courier και ενημερώνουν τον παραλήπτη, ότι για την παραλαβή του δέματος του, θα πρέπει να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας, για πληρωμή μικρού χρηματικού ποσού ως οφειλή.
Με την τοποθέτηση των στοιχείων των τραπεζικών καρτών, οι δράστες έχουν την δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν για απόσπαση τυχών διαθέσιμων χρηματικών ποσών.
Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερά προσεκτικά στις κακόβουλες αυτές ενημερώσεις. Ο κάθε χρήστης καλείται να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του αποστολέα και της ιστοσελίδας.
Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη τοποθετήσει τα στοιχεία των τραπεζικών τους καρτών, προτρέπονται να επικοινωνούν άμεσα με το τραπεζικό τους ίδρυμα  και σε περίπτωση που τους κλάπηκε κάποιο ποσό, να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: