Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Άστραψε και βρόντηξε ο Φύτος με τις αποφάσεις του Υπουργικού

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για περιορισμό της πανδημίας.

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου,  αναφέρει στο InBusinessNews, ότι οι έλεγχοι του SafePass δεν είναι εφικτοί λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Σίγουρα δεν μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους αυτό το μέτρο. Σε μικρές επιχειρήσεις είναι πολύ δύσκολο. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε το δικαίωμα να ελέγχουμε. Θεωρούμε ότι ο κόσμος έχει την ευθύνη και να μην την μεταφέρουν στις επιχειρήσεις. Αρκετοί χώροι έχουν πολλές εισόδους και δεν μπορεί ένας υπάλληλος να τις ελέγχει όλες», τόνισε. Για να προσθέσει πως δεν υπάρχει ικανοποιητικό εργατικό δυναμικό για αυτή τη διαδικασία. «Δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος να εργαστεί για ένα Σάββατο ή μια Κυριακή, οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές. Δεν υπάρχει και η οικονομική ευχέρεια για να γίνουν προσλήψεις», επισήμανε.

Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την θέση πως έπρεπε το κράτος έπρεπε να βρει τρόπο στήριξης των εργαζομένων ή μέτρα πρόσληψης έκτακτων για να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό. «Σίγουρα εμείς θέλουμε να συμβάλουμε στην μείωση της πανδημίας. Δεν υπάρχει πρόθεση αποφυγής ευθυνών. Αντιλαμβανόμαστε τις ελλείψεις που υπάρχουν όμως. Το Υφυπουργείο Τουρισμού έκανε κάποιες προσλήψεις για αυτό τον καιρό και θα μπορούσε να αναβαθμίσει αυτή την υπηρεσία για τα κέντρα αναψυχής. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να επιβαρύνεται με καθημερινά πρόστιμα, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα για να ελέγξει», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ υπογράμμισε τέλος πως ως Ομοσπονδία, έχουμε καλέσει και καλούν τους υπάλληλους τους να εμβολιαστούν. «Έχουμε εισηγηθεί ένα sticker που θα λέει ότι η επιχείρηση λειτουργεί με εμβολιασμένο προσωπικό. Σκεφτόμαστε και μέτρα μείωσης των τιμών και εκπτώσεων για τους εμβολιασμένους», κατέληξε.



https://inbusinessnews.reporter.com.cy/business/travel-tourism/article/281825/to-kinitro-ga-choroys-emboliasmenon-kai-oi-fones-ga-safepass

Δεν υπάρχουν σχόλια: