Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Παράταση των επιχορηγημένων διακοπών μέχρι 31 Μαρτίου 2022

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση του «Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού», για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 31 Μαρτίου 2022.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, στόχος είναι η συνέχιση της ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού προς όφελος του κοινού, των επιχειρηματιών και των απασχολουμένων στην τουριστική βιομηχανία.

Με βάση την Απόφαση, στο Σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα (Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) και Τουριστικά Γραφεία που δύνανται να προσφέρουν μέγιστη τιμή 70 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα δύο βράδια.
 
Η Απόφαση προβλέπει επίσης την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο.
 
Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί άνω των 16 ετών οι οποίοι:


Έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Johnson & Johnson) ή 
Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.


Τα άτομα από 12 μέχρι 15 ετών θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Johnson & Johnson) ή να διαθέτουν αρνητικό rapid test 72 ωρών. 
 
Για άτομα κάτω των 12 ετών δεν υφίσταται οποιοσδήποτε περιορισμός.
 
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πιο πάνω Σχέδιο μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στο Υφυπουργείο Τουρισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Σχέδιο, καθώς επίσης και  δήλωση συμμετοχής, μπορούν να εξασφαλίσουν από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου www.tourism.gov.cy (στήλη ανακοινώσεις).
 
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, 2021 στις 13.00. Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: