Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τελικά έπεσαν οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο


Τελικά έπεσαν οι τιμές των καυσίμων. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών προχώρησαν  σε ανακοινωσεις μειώσεων τιμών.
 
Με βάση το κόστος φορτίων που παραλήφθηκαν στις 7 και τις 10 Οκτωβρίου εταιρεία ανακοίνωσε  μείωση 2,2 σεντ στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και 2,7 σεντ στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογες μειώσεις θα γίνουν και από τις υπόλοιπες εταιρείες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 
Με τα νέα δεδομένα η προτεινόμενη τιμή πώλησης για την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων μειώθηκε στα 1,39 σεντ και στο πετρέλαιο κίνησης στο 1,392 σεντ το λίτρο. 
 
Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ Μέρα Μεσημέρι η Πρόεδρος της ΕΠΑ Λουκία Χριστοδούλου άφησε να νοηθεί ότι τροχοδρομείται έρευνα για τις τιμές των καυσίμων. Την αναγκη έρευνας της επιτροπής Ανταγωνσιμού είχε υποδήξει και ο προεδρος της Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης.
 
Την ίδια ώρα σε δηλώσεις στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Προιστάμενος της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου Πάμπος Χαραλάμπους επανέλαβε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να καθορίσει τις τιμές των καυσίμων. 
 
Για προκλητική και κερδοσκοπική συμπεριφορά των εταιρειών πετρελαιοειδών εις βάρος των πολιτών κάνει λόγο το ΑΚΕΛ διά στόματος του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σταύρου Ευαγόρου:
 
"Ως ΑΚΕΛ θα εγγράψουμε άμεσα το θέμα των καυσίμων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή γιατί θεωρούμε ότι κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην κοινωνία". 
 
Καταλήγοντας ανέφερε ότι η Κύπρος παρουσιάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στις λιανικές τιμές των καυσίμων την ίδια στιγμή που σε 19 κράτη μέλη της ΕΕ οι τιμές παρουσιάζουν πτώση. 
 


ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια: