Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Στο δικαστήριο ο Ρώσος για την υπόθεση κλοπής της "μπαλαρίνας" του Ντεγκά

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης θα οδηγηθεί σήμερα ο 55χρονος Ρώσος Σεργκέι Τιγιουλένεβ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στον Αστυνομικό Σταθμό Πάφου. 

Ο Ρώσος μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, η οποία ανέλαβε την υπόθεση, και ανακρίθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση της κλοπής. Ο πίνακας παραμένει άφαντος. Σημειώνεται ότι δεν ήταν ασφαλισμένος, παρόλο που είναι έργο σπουδαίας καλλιτεχνικής αξίας.
Ο Ρώσος καταζητούνταν από τις Αρχές, καθώς μερικές ημέρες πριν από την κλοπή επισκέφτηκε το σπίτι του ιδιοκτήτη του πίνακα στην Απαισιά και εκδήλωσε ενδιαφέρον για να τον αγοράσει, ωστόσο ο 70χρονος τού ανέφερε πως ο συγκεκριμένος πίνακας δεν ήταν προς πώληση.
Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση δύο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 53 και 44 ετών, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά την καταγγελία του 70χρονου ιδιοκτήτη του πίνακα, ότι είχαν επισκεφθεί λίγες μέρες προηγουμένως την οικία του, προφασιζόμενοι ότι ο 55χρονος Ρώσος ενδιαφερόταν να την αγοράσει μαζί με μέρος της συλλογής από πίνακες που είχε στην κατοχή του.


http://www.sigmalive.com/news/local/167693#sthash.g3PyMgYh.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: