Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Λιμουζίνα 30 αλόγων για τον Χριστόφια


Το ποσό των 43.188 ευρώ καλείται να καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία για να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού στον τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.


Όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι πρώην Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας δικαιούνται αυτοκίνητα ισχύος από 2950 - 3600 κυβικά. Χθες, ενώπιον της Επιτροπής, τέθηκε αίτημα της Κυβέρνησης για αποδέσμευση ποσό ύψους €43.188 για την αγορά αυτοκινήτου για τον Δημήτρη Χριστόφια.

Με το ίδιο αίτημα ζητείται επίσης η αποδέσμευση 79.034 ευρώ για την αγορά άλλων δύο οχημάτων τα οποία είχαμε προμηθευτεί για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και στη συνέχεια δόθηκαν για τις διακινήσεις του προέδρου της Βουλής και της γενικής ελέγκτριας της Δημοκρατίας.

Το αίτημα εγκρίθηκε με τη διαφωνία του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη ο οποίος ζήτησε να καταργηθούν όλα τα προνόμια των πρώην προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας (αυτοκίνητο με οδηγό και ιδιαίτερα γραμματέα). Ο βουλευτής των Οικολόγων εξέφρασε την άποψη ότι είναι απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για εφεδρικές λιμουζίνες των Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής ή και για λιμουζίνες-χάρισμα σε πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας. «Τίθεται», είπε, «ένα γενικό ζήτημα για τα ωφελήματα και τα προνόμια των νυν και πρώην αξιωματούχων, για τα οποία οφείλει η Βουλή να σοβαρευτεί και συζητήσει».

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών δεσμεύθηκαν να κοινοποιήσουν την απόφασή τους την ερχόμενη εβδομάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: