Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο ΚΟΤ επιχορηγεί την ανακαίνιση όψεων των κέντρων αναψυχής


Σχέδιο βελτίωσης εξωτερικών χώρων και όψεων κέντρων αναψυχής ανακοινώνει ο ΚΟΤ για το 2013, με διαθέσιμες συνολικές πιστώσεις της τάξης των €160.000.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μέσω των αντίστοιχων σχεδίων για τα έτη 2011 και 2012,  ο ΚΟΤ επιχορήγησε με ποσό ύψους περίπου €595.600 την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού, τον εξωραϊσμό και την ποιοτική αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων 128 κέντρων αναψυχής.
Η επιχορήγηση του ΚΟΤ, αναφέρεται, «αποτελούσε ποσοστό επί της συνολικής επένδυσης. Συνυπολογίζοντας και τη συμβολή των επιχειρηματιών, το συνολικό ύψος της επένδυσης σαν αποτέλεσμα του Σχεδίου για το 2011 και το 2012 πλησίασε το €1.700.000».
Στόχος του φετινού σχεδίου είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στον τομέα υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης των κέντρων αναψυχής.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας Α’ του ΚΟΤ Σάββας Χατζηκύρου για φέτος «οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι της τάξης των €160.000».
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο θα συνεχιστεί το σχέδιο και τα επόμενα χρόνια ανέφερε ότι ο προγραμματισμός του ΚΟΤ είναι να συνεχιστεί. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να γίνει αυτό κατορθωτό μέσα στα πλαίσια της περισυλλογής.  
Το σχέδιο καλύπτει φάσμα παρεμβάσεων όπως η αντικατάσταση εξοπλισμού/επίπλωσης, πινακίδων, δαπέδων, φωτιστικών και στεγάστρων, καλλωπισμό, τοπιοτέχνηση και συντήρηση/αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων.
Προστίθεται ότι «το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 60% της συνολικής δαπάνης των επιλέξιμων παρεμβάσεων πριν από το ΦΠΑ, με μέγιστο ποσό επιχορήγησης ύψους €5.000.
Τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η Παρασκευή, 28 Ιουνίου στις 12:30.  
Οι ενδιαφερόμενοι, αναφέρεται τέλος, μπορούν να εξασφαλίσουν αιτήσεις και πρόσθετη πληροφόρηση αναφορικά με τους όρους και προϋποθέσεις του Σχεδίου από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στο τηλέφωνο 22691281, τα επαρχιακά γραφεία επιθεωρητών ΚΟΤ καθώς επίσης και από την ιστοσελίδα του ΚΟΤ στη διεύθυνση: www.visitcyprus.biz».

Δεν υπάρχουν σχόλια: