Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοφανές. Αθώωσαν παιδόφιλο στην Ιταλία επειδή η ανήλικη ηλικίας 11 ετών ήταν ερωτευμένη μαζί του


Μια πρωτοφανής απόφαση λήφθηκε από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας, αφού ακύρωσε την καταδικαστική απόφαση εις βάρος ενός 60χρονου άνδρα, που είχε κριθεί ένοχος για παιδεραστία, εκτιμώντας ότι το εφετείο είχε υποτιμήσει «την ερωτική σχέση» μεταξύ του κατηγορουμένου και του θύματός του, ενός κοριτσιού ηλικίας 11 ετών.


Ο λόγος για τον Πιέτρο Λαμπέρτι, υπάλληλο στις κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης Καταντζάρο (στην Καλαβρία στα νότια της Ιταλίας), ο οποίος είχε καταδικασθεί τον Φεβρουάριο του 2011 σε πέντε χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για τη σύναψη σεξουαλικών σχέσεων με μια ανήλικη ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ την ίδια χρονιά το εφετείο επικύρωσε την ποινή αυτή.

Όμως, όπως γράφει η εφημερίδα Il Quotidiano della Calabria, με απόφαση του ιταλικού ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, η οποία επικυρώθηκε στις 15η Οκτωβρίου 2013, ακυρώθηκαν οι προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις και διετάχθη η διεξαγωγή νέας δίκης.

Η εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστικό όργανο, ήταν ότι το Εφετείο δεν έλαβε επαρκώς υπόψη του τη «συναίνεση» μεταξύ του άνδρα και του κοριτσιού, «την ύπαρξη μιας ερωτικής σχέσης, την απουσία σωματικού εξαναγκασμού και το γεγονός ότι το κορίτσι ήταν ερωτευμένο» (με το δράστη).

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το παιδί προερχόταν από άπορη οικογένεια την υπόθεση της οποίας είχε αναλάβει ο Λαμπέρτι. Ο κατηγορούμενος και το θύμα είχαν ανταλλάξει σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ τους και τελικά ο 60χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω με το κορίτσι στο κρεβάτι του.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων αγανάκτησης και οργής σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί διέβλεψαν σε αυτήν την απόφαση τη «νομιμοποίηση της παιδεραστίας» από την ιταλική Δικαιοσύνη.




Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: