Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πανικός στην Ρωσία από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας

Για επίδειξη ισχύος των Τσετσένων ανταρτών κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην καρδιά του ιστορικού Στάλινγκραντ - το σημερινό Βόλγκογκραντ - που σκόρπισαν τον θάνατο στη Ρωσία την ώρα που η ηγεσία της χώρας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την διεξαγωγή των ασφαλέστερων, όπως έχει διαμηνύσει, Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία.





Σε μία προσπάθεια να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα στους συμπολίτες του μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του ότι στη Ρωσία θα διεξαχθούν οι ασφαλέστεροι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ιστορία, οι "μαύρες χήρες" και οι τσετσένοι αντάρτες περνούν στην αντεπίθεση δίνοντας (;) ταυτόχρονα μία γεύση για το τι θα επακολουθήσει στο Σότσι. Μάλιστα, η ποσότητα των εκρηκτικών με την οποία φέρονται να ήταν ζωσμένες, ήταν τέτοια έτσι ώστε να υπάρχουν πολλά θύματα. Πριν από λίγο, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που διεξάγει τις έρευνες ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, ο εκρηκτικός μηχανισμός κατά του τρόλεϊ πυροδοτήθηκε από άνδρα βομβιστή αυτοκτονίας, τμήματα του σώματος του οποίου περισυνελέγησαν και έχουν σταλεί στα εργαστήρια για γενετικές αναλύσεις.

Οι Τσετσένοι αντάρτες περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν, όπως επισημαίνει η "Ria novosti", την ώρα που το "Russia today" επισημαίνει ότι ο Πούτιν μαζί με τους στενούς συνεργάτες του αναθεωρούν την τρομοκρατική ατζέντα της Ρωσίας. Ο Πούτιν διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ολόκληρη τη ρωσική επικράτεια, έπειτα από τις δύο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις.

Το γεγονός ότι η σημερινή έκρηξη με 14 νεκρούς και περισσότερους από 27 τραυματίες- εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση- σημειώθηκε σε τρόλεϊ στο ιστορικό Στάλινγκραντ, λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, και 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, δείχνει οι οι ισλαμιστές αντάρτες του Βόρειου Καυκάσου είναι αποφασισμένοι να εκθέσουν τον Ρώσο πρόεδρο στα μάτια των Ρώσων πολιτών. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση. Και οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι.



 





Ο γαλλικός Τύπος από την πλευρά του, προεξοφλεί ότι οι "μαύρες χήρες" σκόρπισαν τον θάνατο με τις οδηγίες - εντολές του Ντόκου Ουμάροφ, του ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών, του αυτοαποκαλούμενου "εμίρη του Καυκάσου".

Γεννημένος στην Τσετσενία πριν από 45 χρόνια, ο Ουμάροφ σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα σ’ αυτό το επάγγελμα. Με δύο καταδίκες για ανθρωποκτονία στην πλάτη, βγήκε στα βουνά στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, το 1994, όπου απέκτησε τον βαθμό του «στρατηγού».

Οι περιπέτειες του Ουμάροφ τον έφεραν στο πλευρό του διαβόητου Σαμί Μπασάγεφ, ο οποίος έδινε βάρος όχι στον εθνικό αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας, αλλά στον θρησκευτικό για τη νίκη του Ισλάμ. Ο Μπασάγεφ ήταν αυτός που συγκρότησε τις ομάδες των γυναικών καμικάζι «Ο Κήπος των Μαρτύρων» ή «μαύρες χήρες», όπως τις λένε οι Ρώσοι. Μετά την εξόντωση του Μπασάγεφ από τους Ρώσους, ο Ουμάροφ ανέλαβε τα ηνία και αυτοανακηρύχθηκε «Εμίρης του Καυκάσου». Μάλιστα η ρωσική εφημερίδα "Kommerant" έγραψε ότι 30 υποψήφιες μαύρες χήρες - γυναίκες - καμικάζι - παρακολούθησαν θρησκευτικές σχολές στην Τουρκία, εκπαιδεύθηκαν στον Καύκασο και αναμένουν εντολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τουλάχιστον το 40% των επιθέσεων αυτοκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας προέρχονται, τα τελευταία χρόνια, από γυναίκες. 


Πάντως, δεν ειναι τυχαίο ότι, στις 3 Ιουλίου, ο Ντόκου Ουμάροφ είχε διαμηνύσει μέσω βίντεο, στον Πούτιν ότι, "οι ρωσικές αρχές θέλουν να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πάνω στα κόκαλα των πολυάριθμων μουσουλμάνων που είναι θαμμένοι στη γη μας κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας". Ο Ουμάροφ στο μήνυμα του καλούσε τους ισλαμιστές αντάρτες, «παντού στη Ρωσία, να κάνουν το μέγιστο δυνατό προκειμένου να αποτύχει η διεξαγωγή αυτών των σατανικών χορών πάνω στη γη μας και στα κόκαλα των προγόνων μας». Στόχος του 49χρονου Τσετσένου είναι να εγκαθιδρύσει ένα ανεξάρτητο εμιράτο που θα ενώνει τις μουσουλμανικές δημοκρατίες του Καυκάσου.


http://www.protothema.gr/world/article/340683/sok-sti-rosia-apo-tis-duo-epitheseis-autoktonias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: