Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε φωτορεπορτάζ από τις πλημμύρες στην Βρετανία


Εκτεταμένες πλημμύρες προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις παράκτιες περιοχές της ανατολικής Βρετανίας η ασυνήθιστα μεγάλη άνοδος της στάθμης της Βόρειας Θάλασσας.



Οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει ότι τη νύχτα της Πέμπτης η πλημμυρίδα θα ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 60 ετών και λαμβάνοντας υπ' όψιν το συνδυασμό της με τον ισχυρό αέρα είχαν συστήσει την προσοχή κατοίκων και Αρχών. Τα κύματα και η υπερχείλιση των υδάτων αντιμετωπίστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις με αντιπλημμυρικά φράγματα, ωστόσο χιλιάδες ήταν οι πολίτες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το φαινόμενο αναμένεται να επαναληφθεί κυρίως το βράδυ της Παρασκευής σε ορισμένες περιοχές, αν και γενικά σε πιο ήπια μορφή. Οι Αρχές έχουν σε ισχύ εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εκδώσει «σοβαρές προειδοποιήσεις», κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ήδη η κακοκαιρία έχει στοιχίσει τη ζωή δύο ανθρώπων, ενός οδηγού φορτηγού που το αναποδογύρισε ο θυελλώδης άνεμος στη Σκωτία και ενός άνδρα που καταπλακώθηκε από δέντρο στο Νότιγχαμσιρ. 


Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το BBC, οι οποίες δείχνουν το μέγεθος των πλημμυρών:



1. Εικόνα από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Τόνμπριτζ στο Κεντ.


2. Φωτογραφία βάρκας στον ποταμό Μεντγέι.


3. Τα Χριστούγεννα καταστράφηκαν για την οικογένεια που ζει σε αυτό το σπίτι στο Νιούπορτ. 


4. Ο ποταμός Γουέι στο Σάρρεϋ είναι ένα από τα πολλά ποτάμια που υπερχείλισε από τις καταιγίδες. Η φωτογραφία δείχνει έναν από τους δρόμους που πλημμύρισαν σε αυτήν την περιοχή.


5. Ο ποταμός Γουέι  διασχύζει το Χαμπσάιρ και το Σάρρεϋ. Η εικόνα δείχνει τα σπίτια που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ποταμού. 


6. Η υπερχείλιση του ποταμού Γούει επηρέασε επίσης και το Γκίνλτφορντ, όπου κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.


7. Τα νερά αρχίζουν να υποχωρούν στο Γκίνλτφορντ, ωστόσο η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει ξανά κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή.


8. Το Κεντ είναι ένα άλλο μέρος της Αγγλίας που επλήγη σοβαρά από τις πλημμύρες. Αυτή η εικόνα δείχνει ρέμα κοντά στον ποταμό Μεντγέι στο δήμο του Μέιντστον να έχει υπερχειλίσει.


9. Ξενοδοχείο στο Ντόρκινγκ που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Μολ πλημμύρισε την παραμονή των Χριστουγέννων. 


10. Το νερό από τις πλημμύρες έχει πλέον υποχωρήσει έξω από το ξενοδοχείο που πλημμύρισε στο Ντόρκινγκ.



http://www.protothema.gr/world/article/340024/fotografies-deite-ti-prokalesan-oi-plimmures-stin-vretania/

Δεν υπάρχουν σχόλια: