Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Φεστιβάλ χορού για την ενίσχυση του ταμείου Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου


Φεστιβάλ χορού προς ενίσχυση του ταμείου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, για ενίσχυση άπορων οικογενειών διοργάνωσε χθες το απόγευμα το  Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου με τίτλο  «Χριστούγεννα στην καρδιά μας
και ο χορός πάει μαζί», στο Μαρκίδειο θέατρο.


Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε  πως η διοργάνωση του Φεστιβάλ αποτελεί  μια ευκαιρία για να προβάλουμε και να αναδείξουμε  τον πολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης μας ενισχύοντας ταυτόχρονα τη προσπάθεια  του Επαρχιακού  Συμβούλιου Εθελοντισμού, για βοήθεια σε άπορες οικογένειες για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο εθελοντισμός συνέχισε, είναι αναμφισβήτητα η πιο γνήσια έκφραση προσωπικής ή συλλογικής προσφοράς και η πιο έμπρακτη απόδειξη αγνών συναισθημάτων και ανιδιοτελών κινήτρων.
Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα ανέφερε ο κ Βέργας, « είναι πραγματικά ενθαρρυντικό για μένα να βλέπω τη δραστηριότητα του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, μια δραστηριότητα που τιμά και εξυψώνει τους συντελεστές της αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της επαρχίας μας».
Πρόσθεσε επίσης, πως η  αξία και η σημασία του εθελοντισμού και η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως τη σημερινή προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, σήμερα,- όπως είπε-,  που η πόλη μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, που έχει φέρει πολλές οικογένειες στην πόλη μας στα όρια της φτώχιας και στην θέση να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες.
Ο κ Βέργας ανέφερε πως αποτελεί καθήκον τόσο από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και του εθελοντικού κινήματος μέσω του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, να βοηθηθούν αυτές οι οικογένειες .
Πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά, συλλογικά και υπεύθυνα για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή στιγμή, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλες μας τις δυνατότητες και όλες μας τις δυνάμεις με πνεύμα ανιδιοτελούς προσφοράς και εθελοντικής συμμετοχής, είπε ο κ Βέργας , προσθέτοντας πως σ’  αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ρόλο και λόγο έχει το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών και ο καθένας μας ξεχωριστά.

Ο κ Βέργας απένειμε επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης έπαινο στο Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου και όλες τις Επαρχιακές Εθελοντικές Οργανώσεις μέλη του για το κοινωφελές έργο που επιτελούν δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης και αλτρουισμού, προσφέροντας κοινωνικό έργο και τιμώντας τον πολιτισμό του τόπου μας.

Διαβεβαίωσε τέλος τους παρευρισκόμενους , ότι ο Δήμος Πάφου αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών και είναι αρωγός στο έργο τους .


Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης , Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Ιεροί Κήποι» Γεροσκήπου , Ρωσικούς χορούς από το Dance Studio Vera,  χορο;yw  από την Ανατολική Ρωμυλία από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών , Γεωργιανούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» και τέλος Ελληνικούς λαϊκούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο  «Το Κάστρο».


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: