Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ζημιές σε καλλιέργειες στο Μαρόνι από δυνατή χαλαζόπτωση


Ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες και δεντροκαλλιέργειες 15 περίπου αγροτών στο Μαρόνι από την βαριά χαλαζόπτωση, που έπληξε  αρκετές περιοχές της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.


Οι αγρότες έχουν ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους λειτουργούς του ΟΓΑ και του Υπουργείου Γεωργίας για την καταστροφή των καλλιεργειών και αναμένεται αύριο να μεταβούν στη περιοχή για καταγραφή των ζημιών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 3 το απόγευμα άνοιξε ο  δρόμος Κλαυδιάς – Δρομολαξιάς που είχε κλείσει σήμερα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Τρίμιθου.

Νωρίτερα σε ορισμένα σημεία του παλαιού δρόμου Κόσιης – Αθηένου είχε διακοπεί η οδική κυκλοφορία λόγω κατολίσθησης πετρών και αποκοπής δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων, στο οδόστρωμα. Συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας μετέβησαν στην περιοχή και κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο με αποτέλεσμα να αρχίσει κανονικά η οδική κυκλοφορία.

Εν τω μεταξύ λόγω της κακοκαιρίας, της χαλαζόπτωσης και των έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν αρκετά μικρο-δυστύχηματα με αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα τα οποία διακινούνταν στους δρόμους της Κοφίνου και της Αραδίππου, υπέστησαν μικρές ζημιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε μια κλήση στα Πυργά για άντληση νερών από υποστατικό που πλημμύρισε.

Την ίδια ώρα παρά την κακοκαιρία που άρχισε από χθες το απόγευμα, συνεχίστηκε ολόκληρο το βράδυ αλλά και σήμερα στη επαρχία Λάρνακας, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν παρατηρήθηκε βροχόπτωση ωστόσο ο καιρός ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μουντός και συννεφιασμένος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: