Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κατάδικος στις Κεντρικές φυλακές στην Κύπρο έβαλε τέρμα στην ζωή του

Συναγερμός έχει σημάνει για μία ακόμη φορά στις Κεντρικές Φυλακές. Κατάδικος έθεσε τέρμα στη ζωή του χθες βράδυ. Οι απανωτές αυτοκτονίες στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά για το τι συμβαίνει επιτέλους εκεί μέσα...


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 21χρονο Σύριο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για πλαστογραφία.

Ο Σύριος βρέθηκε απαγχωνισμένος στις 8.50 χθες βράδυ, προκαλώνας αναστάτωση στους φυλακισμένους και θέτοντας σε συναγερμό τη διοίκηση των Κεντρικών Φυλακών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας έθεσε τέρμα στη ζωή του χρησιμοποιώντας ως σχοινί τα κορδόνια των παπουτσιών του τα οποία έδεσε στο παράθυρο του κελιού του, σε πτέρυγα των κεντρικών φυλακών.

Μέλη του Ταε Λευκωσίας μετέβησαν στη σκηνή και παρέλαβαν τεκμήρια, ενώ ο αυτοψία στη σορό του άτυχου 27χρόνου διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. Ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους διενεργεί αυτή την ώρα και τη νεκροτομή.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.  Η αυτοκτονία του 21χρόνου δημιουργεί για ακόμη μια φορά ερωτηματικά για το τι ακριβώς συμβαίνει στις Κεντρικές Φυλακές.  Το τελευταίο διάστημα απανωτές ήταν οι αυτοκτονίες κατάδικων, ενώ πολλές φορές δημιουργήθηκε ένταση και ανταρσία στο σωφρονιστικό ίδρυμα λόγω "άθλιων συνθηκών διαβίωσης" όπως κατήγγειλαν επανειλημμένα κατάδικοι.   


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=9686&catid=9#sthash.9Wb4zf7Z.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: