Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

2013 – Η μεγάλη εξόντωση των Χριστιανών και το κακό συνεχίζεται…


Προσπαθώντας να κάνει ένας απολογισμό για το χρόνο που μας πέρασε, τα όσα οικονομικά προβλήματα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Κύπρος, η Ελλάδα και άλλες χώρες  ωχριούν μπροστά στις εξοντωτικές και άγριες επιθέσεις που δέχεται ο Χριστιανισμός απανταχού.


Εξ΄όσων θυμάμαι μετά τη δική μας βάρβαρη τουρκική εισβολή, σφαγή, βιασμούς γυναικοπαίδων,προσφυγοποίηση, και αγνοούμενους με τις δύο τουρκικές εισβολές το 1974, ο χρόνος που πέρασε ξεγύμνωσε τελικά και για τους πλέον αδαής τους απώτερους στόχους και σκοπούς των ισλαμιστών φασιστών εις βάρος των Χριστιανών απανταχού της Οικουμένης.
Κυρίως όμως το στόχο τους για ολοκληρωτική εξόντωση αλά Κεμαλικού προτύπου 1900 – 1923, στη Μέση Ανατολή. Μια σφαγή στην οποία η  τουρκική συμμετοχή έχει και πάλιν τις ευθύνες και συμμετοχή της…
Συγκεκριμένο το άρθρο του φιλόλογου κ. Γ. Σέρτη στο Φιλελεύθερο 27.12.2013 με τίτλο «ΠροςΑμελούντας» για «Μια Μέση Ανατολή χωρίς Χριστιανούς».
Έγραψε μεταξύ άλλων: «  Με τις μισές εκκλησιές της Κύπρου συλημένες από την τουρκική βαρβαρότητα, με βουβές τις καμπάνες τους για σαράντα χρόνια… Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,5 εκ. σε 250 χιλιάδες, στη Συρία, από 1,75 εκ. σε 450 χιλιάδες,   στην Αίγυπτο, από 9 εκ. σε 1,25 εκ, στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη και στις γύρω περιοχές, ο αριθμός των Χριστιανών μειώνεται δραματικά. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους, οι μουσουλμανικές επεκτάσεις προστατεύονται από τους επαγγελματίες…αντιρατσιστές και τους επιλεκτικούς… προστάτες των μειονοτήτων!
Στην κοιτίδα του Χριστιανισμού -τη Μικρασία- οι Χριστιανοί εξαλείφθηκαν από τιςγενοκτονικές χατζάρες των Οθωμανών της τουρκικής βαρβαρότητας.
Στην ίδια τη Βηθλεέμ που οι Χριστιανοί αποτελούσαν το 90%, οι Χριστιανοί σήμερα αποτελούν μειονότητα…Ένας νέος διωγμός από μισαλλόδοξους Νεο-Ηρώδηδες… αναπτύσσεται, και ο… πολιτισμένος νεο-εκσυγχρονισμός δεν το αντιλαμβάνεται. Οι αριθμοί προειδοποιούν, και -φευ- η πνευματική χρεοκοπία προηγείται της οικονομικής χρεοκοπίας, χωρίς καμπάνες εγρήγορσης».
Εν τω μεταξύ ιστοσελίδες και μπλόκς ανα την υφήλιο καταγράφουν τις πρωτοφανείς εξάρσεις αιμοβόρων συμμοριών,   αιματηρές εξοντώσεις των Χριστιανών, αποκεφαλισμούς, κανιβαλισμούς, βιασμούς και δολοφονίες χιλιάδων γυναικών και νεαρών κοριτσιών, μια φοβερή εξέλιξη που επεκτείνεται, όπως προβάλλουν πλέον και τα δυτικά ΜΜΕ και στην δυτική Ευρώπη, Σουηδία, Βρετανία και όλα να στοχεύουν τα χριστιανόπαιδα με εγκληματίες φανατικούς ισλαμιστές.
Η ιστοσελίδα http://www.persecution.org/category/countries/middle-east/  που καταγράφει την εξόντωση των Χριστιανών κατά χώρα της Μέσης Ανατολής θυμίζει εν έτη 2013, μαύρη βίβλο της Μικρασιατικής και Ποντιακής σφαγής και εξόντωσης από τους Κεμαλιστές αποκεφαλιστές.
Ο Αρχιεπίσκοπος της Καντουαρίας Justin Welby στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του καταδίκασε τη μεταχείριση που τυγχάνουν οι Χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή. «Εκδιώκονται και εξορίζονται από μια περιοχή όπου η παρουσία τους υπήρξε αναγκαία και καταδιώκονται για τη πίστη τους… Οι Χριστιανοί μαρτυρούν και σφαγιάζονται και βλέπουμε φοβερά πράγματα στις ειδήσεις, στο Νότιο Σουδάν, όπου οι πολιτικές φιλοδοξίες οδήγησαν σε φυλετική διαμάχη…», δήλωσε.
Ο δε Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  Vincent Nichols σε δική του ομιλία έκανε ειδική αναφορά στους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής οι οποίοι, είπε, διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προσευχηθούν. Στο μεσονύκτιο μήνυμά του από το καθεδρικό Ναό του Ουέστμινστερ κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ειδικά για τους Χριστιανούς που σήμερα είναι οι πλέον καταδιωγμένες θρησκευτικές ομάδες στο κόσμο ειδικά στη Μέση Ανατολή, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ.
Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από τον Πάπα της Ρώμης.
Ποία είναι, όμως, άραγε η έμπρακτη αντίδραση των δικών μας Αρχιεπισκόπων, Επισκόπων, απλών ιερέων στην Κύπρο, την Ελλάδα, ανα την Ευρώπη (Βρετανίας),  Αμερική και  του Πατριαρχείου  στις αιματηρές καταδιώξεις αυτές, που είμαστε πρώτα θύματα τέτοιων βαρβαροτήτων (Έλληνες και Αρμένιοι Μικράς Ασίας, Πόντου και Κύπρου);  Oι δικοί μας Αρχιερείς οφείλουν  πρώτοι απ΄όλους να διαμαρτύρονται συμπαραστεκόμενοι στους αδελφούς Χριστιανούς που σήμερα εξουδετερώνονται απλά γιατί είναι Χριστιανοί!
Μια έμπρακτη πολυπληθής διαμαρτυρία π.χ. με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ.Χρυσόστομο συνοδευόμενο από όλους τους Επισκόπους και Ηγουμένους στη Κύπρο και ιερείς χωριών πόλεων και κωμοπόλεων έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ρωσίας, Κίνας (χωρών μελών του Σ. Ασφαλείας) απαιτώντας άμεσο τερματισμό και προστασία των Χριστιανών, περιλαμβανομένων και Αρχιερέων που μαρτυρούν, θα αποτελούσε παγκόσμιο γεγονός.  Γιατί όχι,  δεν καταδέχονται τις έμπρακτες διαμαρτυρίες οι Αρχιερείς μας;  Δεν είναι αυτοί που οφείλουν πρώτοι να υπερασπίζονται την Πίστη και τους Πιστούς; Δίχως να λογαριάζουν την δική τους καλοπέραση, ή ασφάλεια όπως έκαναν και οι προκάτοχοί και πρόγονοί τους το 1821…
Αλλά, που τέτοια σήμερα εδώ έχουμε να λογαριάσουμε τραπεζικές καταθέσεις, οικόπεδα, κτίσματα, μετοχές, ξενοδοχεία…
Ο Θεός να μας ελεήσει και σώσον εαυτόν σωθείτω Χριστιανοί το 2014



Φανούλα Αργυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: