Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Έκαναν και αυτό. Έβαψαν άγαλμα στη Βουλγαρία σαν τον Άγιο Βασίλη!

Τρία άτομα «έντυσαν» με χρώματα Άη Βασίλη άγαλμα του Ντιμιτάρ Μπλαγκόεφ, πολιτικού και φιλόσοφου, ιδρυτή του οργανωμένου σοσιαλιστικού κινήματος στη Βουλγαρία...
και του πρώτου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και εκ των υπέρμαχων της ιδέας ίδρυσης μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.



Οι τρεις συνελήφθησαν από τις βουλγαρικές αρχές και οι δύο αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, ωστόσο ο ένας, ο Καλογιάν Χαντζίσκι, εξακολουθεί να κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης κατηγορούμενος για διατάραξη της κοινής τάξης.

Ο λόγος που ο Χατζίνσκι εξακολουθεί να κρατείται είναι ότι σε βίντεο από το συμβάν είναι εκείνος που εμφανίζεται να κρατά τα σπρέι, τα οποία χρησιμοποίησαν οι τρεις δράστες για να βάψουν το άγαλμα.

Ο Χατζίνσκι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Novinite, είναι επικεφαλής μιας τοπικής οργάνωσης του μικρού αλλά σημαντικού βουλγαρικού κόμματος Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία.




http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2013/12/blog-post_1861.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FhyMBI+%28tromaktiko%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: