Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Γυναίκα λιμενικός κατήγγειλε συνάδελφό της για βιασμό εν ώρα υπηρεσίας


Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος μετά την καταγγελίας μιας 35χρονης γυναίκας, η οποία έχει το βαθμό της επικελευστού, και σύμφωνα με την οποία ένας συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει.



Συγκεκριμένα, γυναίκα επικελευστής του Λιμενικού κατήγγειλε ότι εν ώρα υπηρεσίας έπεσε, ανήμερα των Χριστουγέννων, θύμα βιασμού από 39χρονο συνάδελφό της, αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, μέσα σε λιμεναρχείο της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, στις 23.50 της Πέμπτης, γυναίκα βαθμοφόρος του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, κατήγγειλε στην Υπηρεσία της ότι την 25-12-2013, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση με τη χρήση σωματικής βίας από συνάδελφό της, βαθμοφόρο του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντός του λιμενικού καταστήματος.

Έπειτα, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια προανάκρισης ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο εν λόγω αξιωματικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, καθώς φέρεται να παρανόχλησε τη συνάδελφό του, με χρήση σωματικής βίας. Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του περιστατικού. 




http://www.protothema.gr/greece/article/340218/kriti-gunaika-limenikos-katiggeile-sunadelfo-tis-gia-viasmo-en-ora-upiresias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: