Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Δύο αστυνομικοί τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Μπαχρέιν


Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση κοντά στο χωριό αλ-Μακσαά, αναφέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς στην ανακοίνωση του υπουργείου, το οποίο χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «τρομοκρατική πράξη».


Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά την Παρασκευή όταν εξερράγη μια αυτοσχέδια βόμβα δυτικά της πρωτεύουσας Μανάμα, ανάρτησε σε ανακοίνωσή του μέσω Twitter το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν.
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση κοντά στο χωριό αλ-Μακσαά, αναφέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς στην ανακοίνωση του υπουργείου, το οποίο χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ως «τρομοκρατική πράξη». Ωστόσο, δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.

Η χώρα βρίσκεται από το 2011 εν μέσω πολιτικών αναταραχών , όταν κυρίως Σιίτες διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαζικές κινητοποιήσεις ζητώντας από την κυβέρνηση να προβεί σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν είχε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να θέσει υπό έλεγχο τις εξεγέρσεις, ωστόσο οι μικρής κλίμακας συγκρούσεις συνεχίζονται, ενώ οι επιθέσεις κατά αστυνομικών και αξιωματούχων ασφαλείας έχουν αυξηθεί σημαντικά από τα μέσα του 2012.  


Πηγή: protothema.gr
http://www.tsantiri.gr/kosmos/mpachrein_duo_astunomikoi_traumaties_apo_ekrixi_bombas/#sthash.Gh5Oj4dO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: