Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο Κάρολος ετοιμάζεται να... στεφθεί βασιλιάς

Όλο και περισσότερα καθήκοντα αναλαμβάνει ο πρίγκιπας της Ουαλίας και οι πηγές των Ανακτόρων επιβεβαίωσαν ότι ο Κάρολος θα γίνει το νέο "πρόσωπο" της βασιλικής οικογένειας παγκοσμίως, κάτι που πυροδοτεί τις φήμες ότι ο πρωτότοκος της βασίλισσας Ελισάβετ ετοιμάζεται να... στεφθεί βασιλιάς.



Ο Κάρολος αποτελεί τον πιο μακροχρόνιο διάδοχο εν αναμονή κάτι που φαίνεται πως έβαλε σε σκέψεις τη βασίλισσα, η οποία αποφάσισε να απομακρυνθεί διακριτικά από τα καθήκοντά της και να επιφορτίσει τον πρώτο σε διαδοχή στον θρόνο της με επιμέρους βασιλικές υποχρεώσεις. Άλλωστε, η Ελισάβετ κλείνει τα 88 της χρόνια τον Απρίλιο κάι πλέον αντιλαμβάνεται πως δεν έχει ούτε τις φυσικές αντοχές της νιότης της για υπερατλαντικά ταξίδια και περιοδείες στα κράτη της Κοινοπολιτείας, αλλά ίσως ούτε και τη διάθεση σ' αυτήν την ηλικία να εγκλωβίζεται με... επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Έτσι. ο πρίγκιπας Κάρολος ετοιμάζεται να πάρει τη θέση της μητέρας του στις περιοδείες και τα ταξίδια και άλλες εξαντλητικές υποχρεώσεις της. Πηγές των Ανακτόρων διέψευσαν μετά βδελυγμίας ότι η βασίλισσα σκέφτεται τ συνταξιοδότησή της, αντιθέτως τόνισαν ότι θα εργάζεται διακριτικά από το παρασκήνιο με άλλα καθήκοντά της. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι τους επόμενους 12 μήνες το πρόγραμμά της είναι πιο βαρύ απ' ό,τι το αντίστοιχο του 2012 οπότε γιόρταζε το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της.

Επίσης, διέψευσαν ότι το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Νορμανδία για τον εορτασμό της 70ής επετείου της απόβασης τον Ιούνιο θα είναι το τελευταίο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό. Η μετακίνηση του Κάρολου στην... κεντρική σκηνή της μοναρχίας έχει στόχο ώστε να μπορέσει η βασίλισσα να επικεντρωθεί σε εξίσου σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο ως επικεφαλής του κράτους, περιλαμβανομένων και της φιλοξενίας πρέσβεων και κρατικών φορέων, των συσκέψεων με τον πρωθυπουργό και της διεκπεραίωσης των σημαντικών κρατικών θεμάτων που απαιτούν την καθημερινή της επιμέλεια.

Ο άνεμος αλλαγής που πνέει πάνω από τα Ανάκτορα φαίνεται ολοκάθαρα από την απόφαση να συγχωνευθούν οι επικοινωνιακές ομάδες με τα ΜΜΕ του Μπάκιγχαμ με το Clarence House και να δημιουργηθεί μία κοινή υπηρεσία από την επίσημη κατοικία της βασίλισσας στο Λονδίνο. Η υπηρεσία αυτή θα είναι υπό την επίβλεψη της διευθύντριας επικοινωνίας του πρίγκιπα Κάρολου, Σάλι Όσμαν, της οποίας η αμοιβή θα καταβάλλεται από το εισόδημα του Δούκα της Κορνουάλης.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Δεν υπάρχουν σχόλια: