Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται βροχές και χιόνια στην Κύπρο

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει την Κύπρο από τα Βορειοδυτικά θα φέρει βροχές, ο κύριος όγκος των οποίων αναμένεται να  σημειωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία, βροχές θα πέσουν και τη Δευτέρα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους  θα πέσει χιονόνερο και θα σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.




Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος. Τοπικά κατά τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην περιοχή του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα του Σαββάτου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: