Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Είναι χρήστης από τα δέκα της.Προκαλούν σοκ οι λεπτομέρειες για την ζωή της 15χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Λάρνακα



Με το μούδιασμα και την «παγωμάρα» να μην λένε από προχθές να φύγουν από την τοπική κοινωνία της Λάρνακας, αλλά και τον Παγκύπριο, για την υπόθεση φερόμενου από κοινού βιασμού 15χρονης και 14χρονης από 59χρονο, αλλά και 35χρονο "μεσάζοντα", ο οποίος φέρεται να έπαιζε τον ρόλο του προαγωγού, νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στο πάζλ.


Αυτά αφορούν στο ποια είναι η 15χρονη που βρήκε το θάρρος να βγει και να καταγγείλει τον εις βάρος της βιασμό από τον πασίγνωστο επιχειρηματία.



Στην πρωινή εκπομπή του MEGA CHANNEL η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά προέβη σε απίστευτες καταγγελίες κατά του ενός παραπαίοντος συστήματος, ενώ μίλησε ανοικτά για το προφίλ της 15χρονης, ενός πλάσματος που νοσεί σοβαρά τα 5 τουλάχιστον τελευταία χρόνια...



Σύμφωνα λοιπόν με την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού η 15χρονη ήταν κατά τα τελευταία 5 χρόνια χρήστης ναρκωτικών, βιώνοντας την μάστιγα των ναρκωτικών από την πλέον τρυφερή ηλικία των 10 ετών.



Μάλιστα, η κατάστασή της επιβαρυνόταν από το γεγονός ότι προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια, με την μητέρα να μην μπορεί να βοηθήσει την κόρη της, καθώς χρήζει και αυτή βοήθειας και προστασίας, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν από την Επίτροπο.



Μάλιστα, η κα. Κουρσουμπά ανέφερε ότι η 15χρονη ήταν γνωστή στο σύστημα, εννοώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, συγχαίροντας για το έργο τους μέρος του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών για την βοήθεια που παρείχαν, αλλά παράλληλα, κατήγγειλε με τον πλέον έντονο τρόπο την απουσία σοβαρών υποδομών αντιμετώπισης παρόμοιων περιπτώσεων, όπως της 15χρονης.



Συγκεκριμένα, κατήγγειλε την απουσία κλειστού τύπου μονάδων για τόσο σοβαρές υποθέσεις και βεβαρυμένες περιπτώσεις όπως της 15χρονης, ώστε να ολοκληρώνεται από ειδικούς μια συνεχής διαδικασία απεξάρτησης, η οποία δεν θα διακόπτεται.



Επίσης, η Επίτροπος καταγγέλει το ότι δεν έχει ακόμα, παρά τις έντονες πιέσεις, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό υπογραφεί η Συνθήκη Lanzarotte για την προστασία των παιδιών από τις διάφορες μορφές κακοποίησης και ειδικά της σεξουαλικής.



Το σύστημα νοσεί βαρύτητα, καθώς, όπως δήλωσε η Επίτροπος, παρά τις όποιες προσπάθειες μεμονωμένων υπαλλήλων, απέτυχε για πολλοστή φορά να αντιμετωπίσει μια σοβαρή και τόσο περίπλοκη περίπτωση, όπως αυτή της άτυχης 15χρονης... 


newsit.com.cy
showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: