Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο 57χρονος επιχειρηματίας από την Λάρνακα φαίνεται να είχε σεξουαλική σχέση επ’ αμοιβή και με την αδελφή της 14χρονης



Συγκλονιστικά νέα στοιχεία για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων ακούστηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας κατά τη διαδικασία παραπομπής των δύπ υπόπτων ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Με 21 κατηγορίες ο πρώτος και εννέα ο δεύτερος, οι δύο ύποπτοι παραπέμφθηκαν ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Κακουργιοδικείου με πρώτη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης τις 30 Μαΐου. Ωστόσο, το Δικαστήριο επιφύλαξε για τις 11.30 σήμερα το πρωί την απόφαση του κατά πόσο οι δύο κατηγορούμενοι πλέον θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη δίκη τους, ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους.

Ζητώντας να παραμείνουν υπό κράτηση ο Δημόσιος Κατήγορος Θανάσης Παπανικολάου προέβη σε σημαντικές αναφορές νέων στοιχείων για την υπόθεση, ενώ σε αναφορά σημαντικών στοιχείων προέβησαν και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, στην προσπάθεια τους να πετύχουν όπως οι πελάτες τους αφεθούν ελεύθεροι.

Το σημαντικότερο νέο στοιχείο που αναφέρθηκε χθες ήταν πως ο 57χρονος εκτός από τις δυο ανήλικες, είχε σεξουαλική σχέση επ’ αμοιβή και με την 19χρονη αδελφή της 14χρονης, η οποία πιέστηκε από την ανήλικη αδελφή της να εκδίδονται στον επιχειρηματία, όποτε «χρειάζονταν χρήματα».

Ζητώντας την παραμονή των υπόπτων υπό κράτηση, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι αυτό είναι αναγκαίο επειδή υπάρχει κίνδυνος να μην παρουσιαστούν στη δίκη τους, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να διαπράξουν παρόμοια άλλα αδικήματα, αν αφεθούν ελεύθεροι.

Κάλεσε επίσης το Δικαστήριο να σταθμίσει τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι και το ύψος των ποινών που εξυπακούουν, στην περίπτωση που βρεθούν ένοχοι. Δηλαδή, εώς 20ετή κάθειρξη για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 59χρονος και ισόβια για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 35χρονος Νικολάου.

Παρέπεμψε επίσης ο κ. Παπανικολάου στη σοβαρότητα του μαρτυρικού υλικού που έχει στα χέρια της η Νομική Υπηρεσία από τις έρευνες της Αστυνομίας και αποκάλυψε πως με βάση αυτό το υλικό, η εκμετάλλευση της ανήλικης 14 ετών και της αδελφής της 19 σήμερα, άρχισε από τον Ιούλιο του 2012 ενώ για τη 15χρονη υπάρχουν στοιχεία για τις 26-28 Απριλίου 2014. Οι κατηγορούμενοι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, είχαν την πείρα, τη δεξιότητα και την ικανότητα να αποκρύβουν για όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα αδικήματά τους.

Αναφερόμενος στην κατάθεση της 19χρονης αδελφής της 14χρονης που θα καταθέσει στην υπόθεση ως τρίτη μάρτυρας κατηγορίας, ο κ. Παπανικολάου είπε ότι χαρακτηρίζει τον 35χρονο ως αδίστακτο άτομο και κάλεσε το Δικαστήριο να σταθμίσει την ανάγκη προστασίας της κοινωνίας από τους δύο κατηγορούμενους, σε σχέση με το δικαίωμα ελευθερίας που έχουν, ώσπου να αρχίσει η δίκη τους. 


Philenews
showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: