Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Χειμωνιάτικος ο καιρός στην Κύπρο με βροχές και καταιγίδες

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από το πρωί σε ολόκληρη την Κύπρο.
Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται από τις πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, σε ένα παράξενο σκηνικό για τα δεδομένα της εποχής.


Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, βροχοπτώσεις αναμένονται και αύριο, αλλά και Πέμπτη και Παρασκευή, ημέρες κατά τις οποίες ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά μέχρι και τέσσερις βαθμούς.
Αναλυτικά ο καιρός
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 19 στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 11 στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

αλήθεια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: