Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος. Μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πληρωμές ανεργιακού επιδόματος τον Αύγουστο

Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό 47,3% κατέγραψαν οι πληρωμές σε ανεργιακό επίδομα τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τον Αύγουστο πληρώθηκαν από το λογαριασμό ανεργιακού επιδόματος €4,7 εκατ. σε σύγκριση με €9,0 τον Αύγουστο του 2013.


Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η μεγαλύτερη ετήσια μείωση στις πληρωμές ανεργιακών επιδομάτων σημειώθηκε τον Απρίλιο και έφθανε το 68,3%.

Το πρώτο οκτάμηνο του έτους, οι πληρωμές σε ανεργιακό επίδομα μειώθηκαν κατά 11,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το συνολικό ποσό που πληρώθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ανήλθε στα €92,3 εκατ., ενώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους ήταν €104,1 εκατ.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην παρούσα φάση εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόληση τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 25 Αυγούστου, καθώς και οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά την περίοδο ανεργίας Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2014.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/170438#sthash.cheKAjTc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: