Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τέσσερις μέρες υπό κράτηση ο 37χρονος για κατοχή αδασμολόγητου καπνού



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε σήμερα την 4ήμερη κράτηση 37χρονου από την Λευκωσία ο οποίος  θεωρείται ύποπτος  για κατοχή αδασμολόγητων  και αφορολόγητων εμπορευμάτων.

Ζητώντας την έκδοση διατάγματος 8ήμερης  προσωποκράτησης του υπόπτου  ανακριτής της υπόθεσης Χρήστος Χρήστου, ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων, ανέφερε ότι σε αποθήκη στην Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου που ανήκει στον ύποπτο εντοπίστηκαν χτες το μεσημέρι  72 κιβώτια με κατεργασμένο αλλά και ακατέργαστο καπνό  συνολικού βάρους  10,9 τόνων και 63 κιβώτια  με 630.000 τσιγάρα για τα οποία δεν καταβλήθηκαν  δασμοί,φόροι και ΦΠΑ οι οποίοι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Εντοπίστηκε επίσης μια μηχανή κατασκευής τσιγάρων.
Ο Χρήστος Χρήστου κατέθεσε επίσης  ότι σύμφωνα με ενδείξεις που βρέθηκαν πάνω στα κιβώτια μέσα στα οποία τοποθετούνταν τα τσιγάρα έφεραν ως χώρα προορισμού την Αίγυπτο   ενώ  η προέλευσή τους πιθανολογείται να ήταν η Μπαγκλαντές χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποια άλλη χώρα. Διερευνάται επίσης  από το Τμήμα Τελωνείων με ποίο τρόπο εκτελωνίστηκαν καπνός και τσιγάρα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Ο ανακριτής της υπόθεσης  κατέθεσε ότι ο ύποπτος δεν έδωσε γραπτή κατάθεση αναφέροντας πως «ό,τι έχει να πει θα το πει στο Δικαστήριο». Ο ύποπτος ωστόσο στην παρουσία τελωνειακών και αστυνομικών ανέφερε ότι δεν γνωρίζει σε ποίους ανήκουν τα τσιγάρα.
Θα ληφθούν καταθέσεις από 30  και πλέον άτομα  και θα γίνουν έρευνες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο.
Επίσης στην αποθήκη, κατέληξε ο Χρήστος Χρήστου, εντοπίστηκαν από άνδρες του Τμήματος Τελωνείων  πέντε αλλοδαποί αφρικανικής καταγωγής, τρεις  εκ των οποίων διαμένουν παράνομα στην Κύπρο οι οποίοι θα κατηγορηθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε αίτημα της υπεράσπισης όπως μη δημοσιοποιηθεί το όνομα του υπόπτου το Δικαστήριο ανέφερε ότι τούτο εναπόκειται στα ΜΜΕ σύμφωνα με τον νόμο περί  προσωπικών δεδομένων.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: