Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δείτε πόσοι καρκινοπαθείς φέτος δεν θα κάνουν ακτινοθεραπεία

Φέτος δεν θα πάρουν ακτινοθεραπεία 1.400 καρκινοπαθείς και θα πεθάνουν 860 από αυτούς εξαιτίας “της κρατικής αδιαφορίας και της λαιμαργία των καρκινο-νονών” σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛ.Α-ΖΩ.

“Καταγγέλλουμε εδώ και πολλά χρόνια τις ψεύτικες στατιστικές που επινοούνται από τραπεζίτες, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου (ΟΚΤΚ) και δυστυχώς και από το Υπουργείο Υγείας ώστε να συγκαλύψουν την παρανομία του μονοπωλίου στην ακτινοθεραπεία και την εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών και του δημοσίου χρήματος” αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ καταγγέλει και διαπλοκή τράπεζας με κόμματα και ΜΜΕ ώστε να μην προβάλλονται οι απόψεις του ΕΛ.Α-ΖΩ.
Το ΕΛ.Α-ΖΩ αναφέρει ακόμα ότι το 2015 τα νέα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρου είναι τουλάχιστον 4.300, από αυτούς θα πρέπει να πάρουν ακτινοθεραπεία 2.800 καρκινοπαθείς αλλά θα πάρουν μόνο 1.400 “διότι το ολιγοπώλιο της Τράπεζας έχει μόνο 3 ακτινοθεραπευτικά, ενώ η Κύπρος χρειάζεται από χρόνια τουλάχιστον 7, από τους 1.400 που δεν θα κάνουν ακτινοθεραπεία οι 860 ενδέχεται να πεθάνουν αβοήθητοι”.
Καταλήγοντας το ΕΛ.Α-ΖΩ απευθύνει έκκληση στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή “χωρίς χρονοτριβή να επιληφθούν των καταγγελιών μας” ενώ εκφράζει την ετοιμότητα του να “παρουσιάσουμε τα έγγραφα και να αποδείξουμε την εγκληματική απάτη σε βάρος των καρκινοπαθών σε όποιο μας τη ζητήσει: Βουλή, Γεν. Εισαγγελέα, Γεν. Ελεγκτή, Υπ. Υγείας και ΜΜΕ”.

http://ikypros.com/?p=132928#sthash.g4pNTwab.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: