Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αρχίζει η κάθαρση στο γενικό Νοσοκομείο Πάφου


Τα τελευταία περιστατικά στο νοσοκομείο Πάφου φαίνεται να έχουν οδηγήσει το υπουργείο υγείας σε κάθαρση στο κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Ήδη Το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε τις διαδικασίες για παύση ιατρών που  δεν μπορούν να ανταποκριθούν  στα καθήκοντα τους ή που δημιούργησαν αρκετές φορές  προβλήματα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Αυτό τονίσθηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Πάφου, στην παρουσία του Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας,  Πέτρο Μάτσα.

Στην σύσκεψη  μετά τα απανωτά κρούσματα των τελευταίων μηνών, κυρίως στην Πάφο, τέθηκε θέμα επάρκειας των λειτουργών  υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια.
Ο κ.. Μάτσας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, με γιατρούς που δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία, αφού δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

 Προχώρησε στην αποκάλυψη ότι, γιατρός του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχους που αξιολογήθηκε ότι αδυνατούσε, υπέβαλε παραίτηση, ενώ επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε τις  διαδικασίες για να τεθεί σε διαθεσιμότητα γυναικολόγος του Νοσοκομείου Πάφου ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα να μεταβεί σε  τοκετό,  σε δύο σοβαρές περιπτώσεις του τελευταίου διαστήματος με έγκυες γυναίκες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Έτσι, ο Υπουργός Υγείας, ήδη έστειλε  στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας επιστολή, με την οποία εισηγείται όπως ο εν λόγω γυναικολόγος τεθεί σε διαθεσιμότητα και το Υπουργείο αναμένει τώρα  την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.   


Πάντως, οι δηλώσεις του κυρίου Μάτσα ήταν έντονες και φαίνεται πως θα γίνει ξεκαθάρισμα στα νοσοκομεία, αρχής γενομένης από την Πάφο, που δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα με γιατρούς το τελευταίο διάστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: