Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Θρήνος στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης από τους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας


Μπορεί Αιγύπτιοι αξιωματούχοι να ανέφεραν νωρίτερα σε δημοσιογράφους πως και οι 224 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροπλάνου της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκροί, ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου το Reuters μετέδωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για παγιδευμένους επιβάτες στα συντρίμμια.




Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της συντριβής, είπε πως φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών ακούγονταν από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που κατέπεσε.

Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης 

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν φωνές από ένα σημείο, είπε η πηγή και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα».

Αγωνία για την τύχη των 224 ανθρώπων που επέβαιναν στο Airbus

Άλλοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπαν ότι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πρώτα θύματα, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν πρόκειται για νεκρούς ή για τραυματίες. Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός είπε ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε νεκρά παιδιά καθώς και οι σοροί 100 επιβατών,  δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

Απερίγραπτος ο πόνος των συγγενών 

«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», δήλωσε μέλος των σωστικών συνεργείων.


Το πλήρωμα είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα.

Επίσης, πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου του 2011, η εταιρεία 
Kogalymavia είχε εμπλακεί και σε άλλο ένα φονικό δυστύχημα.

Τότε, μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Tupolev της εταιρείας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, λίγα μόνο λεπτά πριν την τροχοδρόμηση. Το αεροσκάφος μετέφερε 116 επιβάτες και είχε οκτώ μέλη πλήρωμα, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε τρία άτομα σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν. 

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας 

Μάλιστα, τα θύματα θα ήταν περισσότερα αν οι αρχές δεν είχαν προλάβει να εκκενώσουν εγκαίρως το αεροσκάφος, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες.

Το αεροπλάνο θα εκτελούσε μια εσωτερική πτήση από το Σουργκούτ στη Μόσχα, ωστόσο, το Tupolev καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα και έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Επίσης, στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, όπου συνετρίβη το Airbus της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν τα θύματα.


http://www.protothema.gr/world/article/522907/fones-pagideumenon-epivaton-akougodai-sta-sudrimmia-tou-aeroskafous/

Δεν υπάρχουν σχόλια: