Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δείτε ως τι θα συμμετέχει Κύπριος βουλευτής στις Τουρκικές εκλογές

Ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης μεταβαίνει αύριο Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχει σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), για την παρακολούθηση των βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, που θα διεξαχθούν την 1 η Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην αποστολή της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, συμμετέχουν περί τους 40 Βουλευτές από 20 συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Ερζερούμ.
Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους τουρκικών πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπους των εκλογικών Αρχών τις χώρας, καθώς και ενημέρωση από τη μακράς διαρκείας αποστολή παρακολούθησης των εκλογών, που διοργάνωσε το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) ενώ θα πραγματοποιηθούν επίσης χωριστές συζητήσεις με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών.
Την ημέρα των εκλογών, ο κ. Χατζηγιάννης θα βρίσκεται στο Ερζερούμ, όπου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα της πόλης για επιτόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση προστίθεται ότι, οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της αποστολής παρατηρητών της Κ.Σ. ΟΑΣΕ όσον αφορά στη διεξαγωγή των εκλογών σύμφωνα με τα δημοκρατικά κριτήρια, που καθορίζονται στο Έγγραφο της Κοπεγχάγης του ΟΑΣΕ (1990), θα ανακοινωθούν σε σχετική δήλωση με το πέρας της αποστολής.

http://ikypros.com/?p=132196#sthash.KzEMOGis.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: