Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Δύο πρόσωπα στο δικαστήριο Πάφου για διαρρήξεις και κλοπές. Η μία ήταν ανήλικη



Δύο πρόσωπα, η μία ανήλικη 16 ετών, προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής ηλεκτρικών ειδών, ηλεκτρονικών εργαλείων, λίτρων πετρελαίου αλλά και οχημάτων, από κοινότητες της Επαρχίας Πάφου.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν το 2015, κατά τους μήνες Αύγουστο και Οκτώβριο.


Το ένα πρόσωπο παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης όρισε την υπόθεση για γεγονότα και ποινή την 1η Δεκεμβρίου στις 12 :30 το μεσημέρι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου προσώπου, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, ζήτησε όπως όλες οι υποθέσεις, που εξετάζουν και άλλοι σταθμοί πέραν του αστυνομικού σταθμού Πάφου, συγκεντρωθούν και εξεταστούν μαζί.

Η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπήθηκε από τον δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού, ζήτησε από το συνήγορο υπεράσπισης του συγκεκριμένου προσώπου που εμπλέκεται στις συγκεκριμένες υποθέσεις, να ετοιμάσει γραπτή επιστολή στην Εισαγγελία με το αίτημα του και ζήτησε όπως το συγκεκριμένο πρόσωπο  παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία που ορίστηκε από το δικαστήριο για γεγονότα και ποινή, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου του 2015.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του μέχρι την ημερομηνία που όρισε το δικαστήριο.

Η 16χρονη, ωστόσο, υπέβαλε αίτηση για νομική αρωγή, αφού – όπως είπε στο δικαστήριο, δεν διέθετε χρήματα για να πληρώσει δικηγόρο.

Εξαιτίας του ότι μάλιστα είναι ανήλικη υπέγραψε εγγύηση η μητέρα της ύψους 1000 ευρώ προκειμένου να παρουσιαστεί η 16χρονη ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, την ημερομηνία που όρισε το δικαστήριο.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: