Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Το λύκειο Γεροσκήπου πήρε Α΄Βραβείο στο Σχολικό Διαγωνισμό Ταινίας EYD2015



Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με την πολυδιάστατη έννοια της διεθνούς ανάπτυξης σε όλες της τις διαστάσεις, είναι ο στόχος της σειράς ταινιών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κινηματογραφώντας τον Κόσμο» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη (EYD 2015).


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, τα 11 ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν πραγματεύονται θέματα που αντλούνται από τους θεματικούς μήνες του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη EYD2015, λ.χ. Γυναίκες και Κορίτσια, Αειφόρος Ανάπτυξη και Αξιοπρεπείς Θέσεις Εργασίας, Εκπαίδευση, Επισιτιστική Ασφάλεια, Παιδιά και Νέοι, Δημογραφία και Μετανάστευση.

Η εναρκτήρια εκδήλωση των προβολών στην Πάφο θα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19:00 στο Λύκειο Γ. Ταλιώτη στη Γεροσκήπου.

Η ομάδα μαθητών του Λυκείου, η οποία  κέρδισε το Α` Βραβείο στο Σχολικό Διαγωνισμό Παραγωγής Ταινίας  EYD2015, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, θα μιλήσουν για την εμπειρία τους. Η βραδιά θα αρχίσει με την προβολή της νικήτριας μαθητικής ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Το δικό μου αύριο» και θα ακολουθήσουν οι προβολές των ταινιών Dukale`sDream` και `Seeds of Freedom`.

Οι προβολές στην Πάφο θα συνεχίσουν και το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, στις 7:00μ.μ.  μετιςταινίες `Waiting for August`, `Welcome to Europe` και `A River Changes Course, στο Λύκειο Γ. Ταλιώτη στηΓεροσκήπου. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη και ανοικτή για το κοινό.

Στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας του EYD2015 με τίτλο: «Ευρωπαϊκό Όραμα σε Δράση».

Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες εννέα Κύπριων φωτογράφων που παραχώρησαν υλικό από τις προσωπικές τους συλλογές. Οι φωτογράφοι είναι οι: Άντρη Τζόζεφ, Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους, Χάρης Ζεβλάρης, Δημήτρης Βαττής, Κάτια Χριστοδούλου, Μαρίνα Σιακόλα, Μάριος Ταραμίδης, Παύλος Βρυωνίδης και Στέφανος Κουρατζής.

Η έκθεση φωτογραφιών θα γίνει στις 30 και 31 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια των προβολών, καθώς και στις 3-5 Νοεμβρίου από τις 7:30 - 13:30 στο αθλητικό κέντρο του Λυκείου.
 
Για περιλήψεις των ταινιών και ώρες προβολών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν  την ιστοσελίδα  www.cyindep.org
 Το 2015 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη (EYD 2015). Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Έτος καταπιάνεται με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ` επέκταση με το ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος δραστηριοτήτων για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη, το οποίο υλοποιείται από την Παγκύπρια Πλατφόρμα Μη- Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Ανάπτυξη (CYINDEP), σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: