Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«Αδήριτος ανάγκη» η επικράτηση μιας εξαπάτησης του λαού


Η έντονη ενόχληση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για τις αντιδράσεις όλων όσων είμαστε εναντίον της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας,  διαχωριστικής (segregationist)   τουρκικών οθωμανικών προδιαγραφών (συστήματος Μιλλέτ)  καταδίκης της πατρίδας μας, εκδηλώθηκε για ακόμα μια φορά δια στόματος Αναστασιάδη σε ομιλία του στη Χλώρακα (Σημερινή 26 Οκτωβρίου 2015 –Μάριου Πούλλαδου). 


«Την κατανόησή του προς όσους δεν θεωρούν τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία, ως το ιδανικότερο των πολιτευμάτων εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας παράλληλα πως «ήταν, όμως, ως ελέχθη, η αδήριτος ανάγκη και σήμερα όσοι εισηγούνται το αντίθετο θα πρέπει να αναλογιστούν τι είναι το επόμενο» ...» (Σημερινή  26.10.2015).
Επίσης ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε «να μην ανασκαλίζουμε το παρελθόν».  Ας ξεκινήσω από αυτό.

Ακούστε κύριε Αναστασιάδη και ρωτήστε και τον πρέσβη του Ισραήλ προκειμένου τι σημαίνει:

Στην είσοδο του Άουσβιτς υπάρχει η εξής επιγραφή – «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».

Το  να μην «σκαλίζουμε το παρελθόν» δηλαδή  να ξεχάσουμε την ιστορία μας να μετατραπούμε σε ανεγκέφαλα όντα και να θυμούμαστε μόνο ότι μας θέλουν οι Τούρκοι και οι Βρετανοί συνεργάτες τους για να μπορέσουν να επιβάλουν την ΔΔΟ,  ήταν από το 1956 τουρκική και βρετανική έμπνευση.  Επανήλθε ως προτροπή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την δεκαετία του 1980 προς εμάς τους Ελληνοκύπριους για σύσταση επιτροπής για να «αφαιρέσουμε το σοβινισμό από τα βιβλία της ιστορίας μας» και σήμερα από το νεότερο κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί όταν προκλητικά κατηγόρησε τη «νότια Κύπρο» για μη ειρηνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (πηγή Τζουχουριέτ – Τα Νέα Λονδίνου 24.10.2015).

O Πρόεδρος Αναστασιάδης, στις 11 Φεβρουαρίου 2014 περιφρονώντας πλήρως και αυτός ως τρίτος στη σειρά Πρόεδρος της Κ.Δ μετά το 2004 -  την απόφαση του 76% του λαού της 24.4.2004 που είπε ΟΧΙ  στην ΤΟΥΡΚΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία - προχώρησε σε μια  Κοινή Διακήρυξη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντ. Έρογλου για ένα «ψευδο-διάλογο που όπου νάναι καταρρέει” , και η οποία διακήρυξη γράφτηκε πάνω στην ανύπαρκτη βάση ότι τάχατες το 1977 συνομολογήθηκε  Συμφωνία  για ΔΔΟ.   Εκτός του ότι τέτοιες κοινές διακηρύξεις και κοινά ανακοινωθέντα δεν ΕΧΟΥΝ καμία διαχρονική ή νομική ισχύ, η διακήρυξη ήταν  όντως βασισμένη  πάνω σε ένα ψέμα.

Στη Κοινή Διακήρυξη 11.2.2014 γράφτηκε « The settlement will be based on a bi-communal, bi-zonal federation with political equality, as set out in the relevant Security Council Resolutions and the High Level Agreements».  Και επειδή τόσο  οι δικοί μας υποστηρικτές της ρατσιστικής ΔΔΟ όσο και οι ξένοι βασίζουν και επικαλούνται ως άλλοθι πως τα δέχθηκε ο  Αρχιεπίσκοπος Μακάριος:

Ψέμα μέγα πρώτον   -    Δεν υπήρξαν High Level Agreements (Υψηλού Επιπέδου Συμφωνίες)
Ψέμα δεύτερον          -    Δεν υπήρξε  πουθενά η λέξη Διζωνική στις 4 κατευθυντήριες οδηγίες προς τους διαπραγματευτές της 12 Φεβρουαρίου 1977 μεταξύ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Ραούφ Ντενκτάς στη συνάντηση με τον Κ. Βάλτχαιμ
Ψέμα τρίτον                -      Δεν υπήρξε πουθενά στις 4 κατευθυντήριες της 12.2.1977 η λέξη πολιτική ισότητα

Στις 25 Αυγούστου 2015 ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης είπε « Επιτέλους κάποιες των αποφάσεων, κάποιες των Συμφωνιών Κορυφής, που οι ηγέτες μας τις υπέγραψαν, θα πρέπει να μας δεσμεύουν όλους» (Σημερινή 26.8.2015).

Διπλό ΨΕΜΑ μέγα τέταρτον  -   Ούτε Συμφωνίες Κορυφής υπήρξαν ούτε υπογραφές!  Επομένως για ποίες τέτοιες,  για ποίους ηγέτες που τις υπέγραψαν και που πρέπει να μας δεσμεύουν αναφέρθηκε ο Πρόεδρος ενώπιον των Αποδήμων;  Ένας Πρόεδρος δεν επιτρέπεται να ξεστομίζει τέτοιες παραπλανητικές δηλώσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να επικαλείται Συμφωνίες φάντασμα και ανύπαρκτες υπογραφές (δηλαδή του 1977).

«Γιατί δεν πρέπει να κοιμάται τις νύκτες ο Νίκος Αναστασιάδης» Κ. Αντωνίου, Σημερινή 27.10.2015 

Τίποτα δεν μας δεσμεύει ευτυχώς.  «Αδήριτος ανάγκη» για κάποιους ήταν και είναι η  επικράτηση μιας εξαπάτησης του λαού  και των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας.  

Ειρωνικά και τραγικά η όλη διαδικασία των συνομιλιών βασίστηκε πάνω σε παραπλανητική βάση όπως π.χ. η εισβολή των Αμερικανο-Βρετανών στο Ιράκ το 2003 που βασίστηκε πάνω σε αβάσιμους ισχυρισμούς (αν όχι απάτης) ότι ο Σαντάμ Χουσέιν διέθετε... όπλα μαζικής καταστροφής! (Μόλις τις προάλλες ο Τόνυ Μπλέαρ προσπάθησε να προκαταλάβει την έρευνα Τσίλκοτ που αναμένεται σύντομα και θα αναφέρεται  στο ρόλο του, προσπαθώντας να μισο-ζητήσει συγνώμη!).

Τίποτα δεν είναι «εξ αδηρίτου ανάγκης» εκτός για την προσωπική και κομματική διατήρηση των δεσμευμένων και υποταγμένων δουλοφρόνων (το ελάχιστον)  προς τους Βρετανούς αποικιοκράτες/ κηδεμόνες,  φρονίμων Ελληνοκυπρίων «πολιτικών» υποστηρικτών της ΔΔΟ.

Αυτοί  ευθύνονται για τα αδιέξοδα και όσα αναμένονται με τη λανθασμένη πολιτική τους, το έκτρωμα στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο (να μην ενδιαφερθώ και για την ηλεκτροφώτισή του) το οποίο ανέχονται υποτακτικά  με μαχαλεπιά, Οθέλλους και κατείφια πλάι στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί...  Για τον πολύτιμο χρόνο των 37 χρόνων που χάσαμε για σωστή διεκδίκηση των δικαίων μας και αντ’ αυτού  κρατούν εγκλωβισμένη την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους κατακτητές καταναλώνοντας το χρόνο προσπαθώντας πεισματικά με χίλιους δύο τρόπους (δικοινοτικές εκδηλώσεις, βραβεία Χατζηιωάννου, Σεμινάρια Φόρειν ΄Οφις, ΠΡΙΟ κτλ) να επιβάλουν στο λαό ένα ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ...

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
Λονδίνο  28.10.2015


Προκλητικός πάλι ο Ακιντζί!
Κατηγορεί τη "νότια Κύπρο" για 
μη ειρηνικό εκπαιδευτικό σύστημα



Τη θέση ότι μπορεί να συσταθεί μια επιτροπή για την εκπαίδευση στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, εξέφρασε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.   
Ο Ακιντζί είπε ότι γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ακόμη δεν έχει συσταθεί η επιτροπή.  
Ισχυρίστηκε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη «νότια Κύπρο» δεν είναι «ειρηνικό», ενώ και στα κατεχόμενα έχει ελλείψεις.  
Ένας πολιτισμός ειρήνης θα πρέπει να οικοδομηθεί ούτως ώστε να υπάρχει μέλλον στην Κύπρο, ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "Θα μάθετε να μιλάτε οθωμανικά"
«Είτε σας αρέσει είτε όχι, ο κόσμος στην Τουρκία θα μάθει να ομιλεί την οθωμανική τουρκική» δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφορικά με το μάθημα της οθωμανικής τουρκικής που θα ξεκινήσει στα σχολεία.
Το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας δικαιολογεί την απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δεσμοί με τον αραβικό κόσμο δεδομένου ότι ο επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται άτομα που να μιλούν αραβικά.

ΠΗΓΗ: CUMHURIYET
Τα Νέα Λονδίνου 24.10.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: