Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η Ουαλία κέρδισε το Βέλγιο και πέρασε τους "8" του EURO 2016

Ανώτερη του Βελγίου σε όλο τον αγώνα εκτός από τα πρώτα 20 λεπτά, η Ουαλία πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους “8” του Euro 2016, όπου θα αναμετρηθεί με την Πορτογαλία. 
Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και αφού έχασαν τριπλή ευκαιρία στο 4′, προηγήθηκαν στο 12′ με άπιαστο σουτ του Ναιγκολάν από τα 30 μέτρα δίδοντας την εντύπωση ότι θα καθάριζαν εύκολα ένα ματς στο οποίο άλλωστε ήταν το μεγάλο φαβορί λόγω της ατομικής ποιότητας των παικτών τους.
Ωστόσο οι μαχητικοί Ουαλοί και ο προπονητής τους είχαν διαφορετική άποψη. Ισορρόπησαν τον αγώνα και αφού πήραν το κέντρο, ισοφάρισαν στο 31′ με τον Ουϊλιαμς με κεφαλιά μετά από κόρνερ. Με το σκορ 1-1 έκλεισε το ημίχρονο.
Θα νόμιζε κανείς ότι στο β’ ημίχρονο οι Βέλγοι θα σοβαρεύονταν ωστόσο οι παίκτες του Βίλμοτς ο οποίος φέρει τεράστιες ευθύνες για την αδυναμία του να δημιουργήσει μια ομάδα που να αντέχει στα δύσκολα, συνέχιζε να μοιάζει αποπροσανατολισμένη. Ετσι η Ουαλία αφού πήρε κεφάλι στο σκορ με μαγική ενέργεια του Ρόμπσον-Κανού και πλασέ μέσα από την περιοχή, σφράγισε τη μεγάλη πρόκριση με τον Βόουκς ο οποίος με κεφαλιά έπιασε στον ύπνο την διάτρητη βελγική άμυνα.

Ουαλία (3-5-2): Χενεσέι, Τσέστερ, Α.Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Γκάντερ,  Άλεν, Λέντλι (78′ Κινγκ), Ράμσεϊ, Ρόμπσον-Κάνου (80′ Βόουκς), Μπέιλ
Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Ζ.Λουκάκου (75′ Μέρτενς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (46′ Φελαϊνί), Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Ρ.Λουκάκου (83′ Μπατσουαγί)

κυπε