Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Έπεσαν νεκροί και οι έξι ένοπλοι που κρατούσαν ομήρους σε εστιατόριο στη Ντάκα

Έξι ένοπλοι που κρατούσαν υπό ομηρεία θαμώνες εστιατορίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές είναι νεκροί από τα πυρά της Αστυνομίας ενώ 13 όμηροι,
συμπεριλαμβανομένων και τριών ξένων διασώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι “Times Now” της Ινδίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι ένοπλοι είχαν επιτεθεί σε πολυτελή καφετέρια στην διπλωματική περιοχή της Ντάκας αργά την Παρασκευή και κρατούσαν περίπου 20 ανθρώπους υπό ομηρία, ωσότου η Αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων.
Οι Αρχές αναφέρουν επίσης ότι τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Πάνω από 100 μέλη των ειδικών δυνάμεων συμμετείχαν στην έφοδο.
Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε νωρίτερα στο διαδίκτυο φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, το οποίο πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και υποστήριξε ότι μέλη του σκότωσαν 24 ανθρώπους.
Οι τζιχαντιστές υποστήριξαν ότι κρατούνται πολλοί όμηροι μέσα στο εστιατόριο. Ανάμεσα στους ομήρους είναι Ιταλοί και Ινδοί, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Μπανγκλαντές.
Ένας αργεντινός μάγειρας που εργάζεται στο εστιατόριο έκανε λόγο περί μιας “σφαγής”, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N, λίγη ώρα αφότου κατάφερε να αποδράσει.

κυπε