Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Δείτε τι είπε ο Βέργας στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση ΣΑΠΑ



Φειδωλός στις απαντήσεις του στο πλαίσιο της αντεξέτασης του από τον συνήγορο υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή , δικηγόρο Κώστα  Σιαηλή ήταν ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. 


Ο κ. Βέργας που καταδικάστηκε μετά από δική του ομολογία για το πολύκροτο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ και εκτίει ποινή φυλάκισης έξι χρόνων κλήθηκε εκ νέου σήμερα στο Κακουργιοδικείο Πάφου μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Σιαηλή είχε ζητήσει να αντεξετάσει τον Σάββα Βέργα για ολιγόλεπτη περίοδο, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε και το δικαστήριο έκρινε ότι η παρουσία του Σάββα Βέργα θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς της δικαιοσύνης παρά τις αντιρρήσεις της κατηγορούσας αρχής.

Στη σημερινή δικάσιμο ο τέως Δήμαρχος Πάφου είπε πως μέχρι χθες δεν είχε καμία ενημέρωση για την επανάκληση του επίσημα .

Στο πλαίσιο της σημερινής διαδικασίας κατατέθηκε ως τεκμήριο η θεληματική κατάθεση ημερομηνίας 25ης Μαρτίου του Σάββα Βέργα για την υπόθεση ΧΥΤΑ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις  ο τέως Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν ήρθε στο δικαστήριο να μιλήσει για την υπόθεση ΧΥΤΑ αλλά για την υπόθεση του ΣΑΠΑ.

Είπε ακόμη πως δεν επιθυμεί να αυτοενοχοποιηθεί και ήταν φειδωλός στις απαντήσεις  του.

Αναφέρθηκε ακολούθως και σε άλλες υποθέσεις όπως την υπόθεση τέννις και στην υπόθεση  Ρουβά σημειώνοντας πως οι υποθέσεις αυτές δεν υφίστανται , δεν έγιναν διώξεις και τα τεκμήρια του επιστράφηκαν.

Ο Σάββας Βέργας συμπλήρωσε πως για την υπόθεση ΧΥΤΑ είχε μιλήσει στους ανακριτές από το Γενάρη του 2015.

Το δικαστήριο στο μεταξύ είπε στον συνήγορο υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου, δικηγόρο Κώστα Σιαηλή, ότι δεν μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις κατά τέτοιο τρόπο με σκοπό ο μάρτυρας να διαφύγει της ασπίδας της αυτοενοχοποίησης  .

Σημειώνεται πως η υπόθεση του ΧΥΤΑ είναι ορισμένη ενώπιον  του Κακουργιοδικείου με νέο κατηγορητήριο στις 28 Ιουλίου.

Η αντεξέταση Σ. Βέργα ολοκληρώθηκε ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.


κυπε