Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Δείτε που και από ποιους κατασχέθηκαν λαθραίος καπνός και τσιγάρα



Το τελωνείο προέβη σε κατάσχεση 5 κιλών και 485 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο και 11 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων στο σημείο ελέγχου Αστρομερίτη - Ζώδιας.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την 12η Ιουλίου 2016, μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων ανέκοψαν για έλεγχο στο σημείο ελέγχου Αστρομερίτη – Ζώδιας, όχημα που οδηγούσε Έλληνας υπήκοος. Από την έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω όχημα, εντοπίστηκε ποσότητα 5 κιλών και 485 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο με διάφορες μάρκες, και 11 πακέτα των 20 τεμαχίων τσιγάρα, τα οποία το εν λόγω πρόσωπο φαίνεται ότι αγόρασε από τα κατεχόμενα και μετέφερε παράνομα στις ελεύθερες περιοχές.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ τόσο η ανευρεθείσα ποσότητα καπνού και τσιγάρων, όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Το ύψος των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που αντιστοιχεί στην πιο πάνω ανευρεθείσα ποσότητα ανέρχεται στα € 1.183 περίπου.

Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από το Τμήμα Τελωνίων.

Επίσης, στις 12 Ιουλίου 2016, το Τμήμα Τελωνείων, στα πλαίσια διερεύνησης συγκεκριμένης πληροφορίας, έλεγξε ένα ιδιωτικό όχημα και ένα γεωργικό μηχάνημα, στο χωριό Κοιλίνια της Επαρχίας Πάφου, για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου πετρελαίου (αγροτικού, βιομηχανικού και πετρελαίου θέρμανσης).

Από τον έλεγχο εντοπίστηκε στο ντεπόζιτο καυσίμων του γεωργικού μηχανήματος πετρέλαιο θέρμανσης και το εν λόγω μηχάνημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Τα διαπραχθέντα αδικήματα έτυχαν εξώδικου συμβιβασμού. Ο φόρος κατανάλωσης της ποσότητας του πετρελαίου που αποφεύχθηκε έχει εισπραχθεί καθώς επίσης και το ποσό απόδοσης του μηχανήματος που κατασχέθηκε. Εισπράχθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των € 767, ενώ το κατασχεθέν μηχάνημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.


κυπε