Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κύπρο

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, το απόγευμα. Στα δυτικά το απόγευμα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα ανατολικά παράλια, στους 11 στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Tην Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, μέχρι την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη.
Πηγή: ΚΥΠΕ