Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Βροχές και χιόνια παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Κύπρο



Το Σάββατο 30/12 διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά,
ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, αρχικά κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, αλλά σταδιακά και σε άλλες περιοχές.
Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, αρχικά ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σταδιακά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα στα προσήνεµα ταραγµένη.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι δυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά σε καταιγίδα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να χιονίσει, ενώ το βράδυ πιθανό να πέσει χιόνι και σε άλλες ορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.
Τη ∆ευτέρα, ηµέρα της Πρωτοχρονιάς, αρχικά τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια τοπικά στα ορεινά αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.
ΚΥΠΕ