Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε πως στραγγάλισε τον ηλικιωμένο

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του στραγγαλισμού, όπως αποδείχθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, του 70χρονου Ανδρέα Κυριάκου.

Για 5 ολόκληρες ώρες, ο 70χρονος ήταν παρατημένος στο δάπεδο του οίκου ευγηρίας, αβοήθητος, όταν η 27χρονη οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα, προκειμένου να τον μεταφέρει, τον έσυρε από τη φανέλα που φορούσε, με αποτέλεσμα αυτή να τυλιχθεί γύρω απ’ τον λαιμό του και να βρει τον θάνατο λόγω στραγγαλισμού.
Η 27χρονη δεν ζήτησε βοήθεια από τις επί καθήκοντι νοσοκόμες που βρίσκονταν στο γηροκομείο προκειμένου να μεταφέρουν τον λιπόθυμο 70χρονο στο δωμάτιό του.
Όπως αναφέρεται στον Περί Ποινικού Κώδικα Νόμο (Κεφ.154) και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 210 (Πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης), «Όποιος, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες πεντακόσιες λίρες».