Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Έρχονται βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά θα είναι τοπικά συννεφιασμένος.
Από το μεσημέρι και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά τοπικά στα παράλια θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά, που δυνατό να δώσει μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.