Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Επεισοδιακή η νύχτα στην Αραδίππου

Εμπρησμός και κλοπή αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 40χρονου από την Αραδίππου σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, με τις δύο υποθέσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, να μην συνδέονται.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 02.30 σήμερα τα ξημερώματα 40χρονος από την Αραδίππου κατήγγειλε στον Αστυνομικό  Σταθμό Αραδίππου ότι φλεγόταν αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε χωράφι έξω από το σπίτι του.

Ο 40χρονος κατήγγειλε επίσης ότι είχε κλαπεί μονοκάμπινο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του που βρισκόταν επίσης σταθμευμένο σε χωράφι έξω από το σπίτι του στην Αραδίππου με τα κλειδιά πάνω στη μηχανή.

Από τις πληροφορίες που έδωσε στην Αστυνομία ο 40χρονος φαίνεται ότι το μονοκάμπινο αυτοκίνητο κλάπηκε γύρω στις 11 χθες το βράδυ. 

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άνδρες της οποίας κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Από τη φωτιά το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα περίπολο της Αστυνομίας εντόπισε το κλαπέν μονοκάμπινο αυτοκίνητο να κινείται σε δρόμο παρά το Γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα, με επιβαίνοντες δύο άτομα ηλικίας 39 χρόνων από την Αραδίππου και 30 χρόνων από τη Λάρνακα.

Ο αστυνομικός άναψε τους φάρους του περιπολικού για να αναγκάσει τον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει ωστόσο αυτός δεν σταμάτησε. Ο αστυνομικός τελικά μπλόκαρε το κλαπέν όχημα και σταμάτησε.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκε ο 39χρονος οδηγός ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ανασύρει το πιστόλι του γιατί πρόσεξε ότι στο τσαντάκι μέσης που είχε στην κατοχή του, υπήρχε ένα μαχαίρι.

Ο 39χρονος εισήλθε στο όχημα προσπαθώντας να διαφύγει με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ρίξει ένα πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ έριξε και πυροβολισμούς στο πίσω ελαστικό του οχήματος και ακινητοποιήθηκε.

Στη σκηνή έφτασαν άλλα περίπολα της Αστυνομίας και συνέλαβαν τον 39χρονο οδηγό του αυτοκινήτου ο οποίος μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας.

Ανακρινόμενος ο 39χρονος ανέφερε ότι είναι γνωστός με τον ιδιοκτήτη του οχήματος και συνήθιζαν να δανείζονται ο ένας τα αυτοκίνητα του άλλου. Ο 39χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς για το αδίκημα της οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη και θα αφεθεί ελεύθερος. 

Ο 30χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου ανακρίθηκε από την Αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος αφού φαίνεται ότι δεν εμπλέκεται στις δύο υποθέσεις, δηλαδή τον εμπρησμό του αυτοκινήτου και στη κλοπή του μονοκάμπινου.

Εν τω μεταξύ στη σκηνή του εμπρησμού μετέβησαν ήδη άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας οι οποίοι θα διενεργήσουν έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ