Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Χιονιάς σαρώνει τη Μεγάλη Βρετανία



Σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια και τους δρόμους της Βρετανίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα ψύχους.


Στη Σκωτία, το αεροδρόμιο της Γλασκώβης αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του νωρίς το πρωί. Τα δρομολόγια των αεροσκαφών επαναλήφθηκαν μία ώρα αργότερα. Ορισμένες πτήσεις όμως αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο Εδιμβούργο και οι αρχές του αεροδρομίου κάλεσαν τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες πριν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.




Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, από την κακοκαιρία έχουν πληγεί περισσότερο η Σκωτία, η Ουαλία και η βόρεια Αγγλία. Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 15 εκατοστά.

Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους συνέστησε στους οδηγούς να έχουν μαζί τους φτυάρια, κουβέρτες, νερό και τρόφιμα, για την περίπτωση που αποκλειστούν. Η εταιρεία οδικής ασφάλειας Automobile Association ανέφερε ότι πριν από τις 10 το πρωί είχε δεχτεί σχεδόν 1700 κλήσεις για βοήθεια ενώ μια άλλη εταιρεία, η RAC, αναμένει "μία κλήση ανά δέκα δευτερόλεπτα".

Η χθεσινή νύχτα ήταν μια από τις πιο κρύες του έτους. Στο Λοχ Γκλάσκαρνοχ, στη Σκωτία, το θερμόμετρο έδειχνε -12,3 βαθμούς Κελσίου.






http://www.protothema.gr/world/article/745646/se-kloio-hionia-i-vretania-haos-sta-aerodromia-kai-stous-dromous/